De Vinken pakt koppositie

Geplaatst op: 29 november 2010

Ook in de derde zaalcompetitiewedstrijd heeft het eerste van De Vinken beide punten in huis weten te houden. Het bezoekende Atlantis kon tot halverwege de tweede helft bijblijven (11-8). Maar een trefzekere eindsprint van de Vinkeveense Fortisformatie leverde een duidelijke 21-9 eindoverwinning op. Door deze winst en door het verlies van concurrent DOS zijn de Vinkeveense korfballers het enige team in de derde klasse G zonder puntverlies.

Luka en Levi
De Rondeveense derby stond onder leiding van de Puttense leidsman Gijs van Garderen. Na het voorstellen van de teams en de presentatie van de pupillen van de week, Luka van der Vliet en Levi Kroon, trok de ploeg van trainer-coach Fred Straatman direct van leer. In de aanval begon Rogier Schoenmaker op de plek van de geblesseerde Peter Koeleman. Peter Kooijman (captain), Helene Kroon en Mariska Meulstee completeerden het Vinkenoffensief. Het eerste schot (Mariska Meulstee) was direct raak en in een volgende aanval werd Meulstee onreglementair afgestopt, waardoor aanvoerder Peter Kooijman vanaf de stip mocht aanleggen. Zo was het binnen twee minuten 2-0.

Net niet
Het tweede aanvalsvak van de thuisploeg was net iets minder trefzeker. Charita Hazeleger, Melanie Kroon, Kelvin Hoogeboom en Ruud Oussoren creëerden volop kansen, maar vooral Oussoren had zichtbaar pech met zijn doelpogingen. Diverse fraaie afstandsschoten tolden het gele plastic weer uit. Mede hierdoor konden de bezoekers keurig aanhaken. Na de 2-2 legde Helene Kroon van afstand succesvol aan en ook Mariska Meulstee verschalkte haar directe opponente opnieuw: 4-2.

Een doorloper van Charita Hazeleger leverde het eerste gaatje op: 5-2. Atlantis had echter maar drie minuten nodig om zich weer terug te knokken: 5-4. Een tweede treffer van Helene Kroon en een keurig afgeronde uitwijkbal van Kelvin Hoogeboom bracht de thuisploeg weer op drie punten voorsprong.

Een voor niet korfballers vreemd maar in korfbalkringen gewaardeerd staaltje van sportiviteit toonde Melanie Kroon door kort hierna volkomen vrij voor de korf niet te schieten, maar haar neergezegen tegenstandster bij te laten komen.

Tien minuten voor rust maakte Atlantis 7-5. Drie voltreffers van Helene Kroon, Peter Kooijman en Melanie Kroon tilden de thuisploeg naar een comfortabele 10-5 ruststand.

Eindsprint
De Mijdrechtenaren kwamen het best de kleedkamers uit. Frequent missen in de Vinkenaanval en geknoei in de verdediging leverden de bezoekers voldoende ruimte voor tegentreffers: 10-7. Halverwege de tweede helft was het na een uitwijkbal van Helene Kroon en een afstandscore van Atlantis 11-8.

Vervolgens echter kantelde de wedstrijd. Korfbalkenners aan de zijlijn analyseerden het damesoverwicht van De Vinken als de oorzaak van de uiteindelijke Vinkenwinst. Van de 21 Vinkentreffers kwamen er veertien van de dames. Vooral Mariska Meulstee leefde zicht in de slotfase uit, zij trof nog vier maal doel. Doelpunten van Charita Hazeleger, Kelvin Hoogeboom, Peter Kooijman, Helene Kroon (met haar vijfde) en Rudy Oussoren (uiteindelijk toch twee maal succesvol) en nog een laatste tegentreffer van de bezoekers zorgden voor een 21-9 eindstand.

Komende zaterdagmiddag 4 december speelt De Vinken uit in Kudelstaart tegen VZOD. Dan mogen de Vinkeveners bewijzen dat ze echt voor de bovenste plaatsen meedoen.

Ook in de derde zaalcompetitiewedstrijd heeft het eerste van De Vinken beide punten in huis weten te houden. Het bezoekende Atlantis kon tot halverwege de tweede helft bijblijven (11-8). Maar een trefzekere eindsprint van de Vinkeveense Fortisformatie leverde een duidelijke 21-9 eindoverwinning op. Door deze winst en door het verlies … Lees meer »