Goed voetbal levert Argon drie punten op bij E.V.V.

Geplaatst op: 29 november 2010

De verste uitwedstrijd voor Argon in de Topklasse heeft niet alleen punten opgeleverd bij de benzinepomp, maar ook op de ranglijst. Een goed voetballend Argon won op een bevroren veld van E.V.V.

In de tweede helft scoorde Patrick Lokken vanaf de penalty stip na een handsbal van Dries Verbeemen het enige en winnende doelpunt.
In de beginfase bleek meteen dat E.V.V. en Argon qua spel in veel opzichten op elkaar lijken. Beide teams krijgen weinig doelpunten tegen, maar beide scoren ook weinig. Langs de kant werd al snel gesproken van "een typische 0-0 wedstrijd." E.V.V. liet Argon het spel maken en probeerde er door middel van de counter snel uit te komen. De eerste kans van de wedstrijd was voor E.V.V. toen Argon een bal van de doellijn werkte na een corner. Het eerste half uur was Argon de betere ploeg, maar dit resulteerde niet echt in uitgespeelde kansen. Patrick Lokken was een aantal keren dichtbij, maar hij kon E.V.V. keeper Vercruijsse niet echt verontrusten.
E.V.V. kreeg in de 34e minuut de beste kans voor E.V.V. in de eerste helft.

Aziz Ouaouirst durfde een bal niet te blokken zodoende kwam hij voor de voeten van E.V.V. middenvelder Barten die recht op Argon doelman Rijnvis schoot. In de 39e minuut reageerde Jocelino de Sa attent door een E.V.V. doelpunt te voorkomen met een correcte sliding. Vlak voor rust kreeg Argon zijn beste kans. Aziz Ouaouirst zette met een strakke dieptepass Joshua Patrick vrij voor het E.V.V. doel, zijn schot ging net naast. Zo gingen beide teams rusten bij een 0-0 stand, had Argon een licht veldoverwicht, maar de kansenverhouding was ongeveer gelijk.

Na rust was het Argon wat de klok sloeg. In de 54e minuut schoot Thabiso van Zeijl na een mooi uitgespeelde aanval van Argon op doel. Niet veel later was het weer van Zeijl die gevaarlijk was, maar ook deze keer schoot hij naast. E.V.V. kreeg in de 65e minuut zijn eerste kans van de tweede helft, Schijvenaars schoot vanaf zestien meter over. In de 68e minuut werd het goede voetbal van Argon eindelijk beloond. Anton den Haan zette van rechts de bal voor. E.V.V. verdediger Verbeemen sprong hoog in de lucht om deze bal tegen te houden. De bal kwam tegen beide armen en scheidsrechter Weijers wees terecht resoluut naar de stip. Patrick Lokken benutte de strafschop en bracht Argon op de verdiende voorsprong: 0-1. Nog geen twee minuten later pakte de gefrustreerde Verbeemen geel en had hierbij geluk dat hij voor zijn handsbal eerder geen geel kreeg.
Halverwege de tweede helft kreeg van Zeijl de bal aangespeeld aan de linkerkant van het veld. Hij speelde makkelijk Joep op den Kamp uit en stormde het strafschopgebied in. Daar werd hij getorpedeerd door Verbeemen. Weijers gaf deze keer geen strafschop, maar tot ieders verbazing van Zeijl een gele kaart voor een "schwalbe". Hier maakte Weijers een grote fout, want Verbeemen had zijn tweede geel verdiend en dus rood en Argon een penalty.

E.V.V. probeerde daarna wel wat terug te doen, maar dit lukte de ploeg uit Echt niet. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd werd Patrick Lokken diep gestuurd door Aziz Ouaouirst, oog in oog met Vercruijsse schoot hij recht op de doelman van E.V.V. In de blessuretijd kwam Aziz Ouaouirst één op één te staan tegen Vercruijsse. Hij kon de bal zo over de E.V.V. doelman stiften, maar hij speelde de bal af op Brayton Biekman wat niet de beste keus was. E.V.V. probeerde nog de gelijkmaker te forceren. De beste mogelijkheid was er voor invaller Soufiane Moutawakil. Zijn schot verdween heel ver naast het doel.

Zo won Argon terecht van E.V.V. en staat Argon hiermee stevig op de vierde plaats in de Topklasse zondag. Volgend seizoen zal Argon het zonder Marcel Keijzer moeten doen. Afgelopen week werd bekend dat Marcel Keijzer en de Stichting Topsport Argon in goed overleg uit elkaar zijn gegaan. Marcel Keijzer is op dit moment bezig met de cursus Coach Betaald Voetbal en zal daarna op zoek naar een nieuwe uitdaging. Argonauten weten dat Marcel Keijzer er alles aan zal doen om er voor te zorgen dat het eerste Topklasse seizoen voor Argon goed eindigt.

De verste uitwedstrijd voor Argon in de Topklasse heeft niet alleen punten opgeleverd bij de benzinepomp, maar ook op de ranglijst. Een goed voetballend Argon won op een bevroren veld van E.V.V. In de tweede helft scoorde Patrick Lokken vanaf de penalty stip na een handsbal van Dries Verbeemen het … Lees meer »