Atlantis 2 verliest spannende derby

Geplaatst op: 29 november 2010

Afgelopen zaterdag speelde het door Rabobank gesponsorde Atlantis 2 in Vinkeveen tegen Vinken 2. Voor beide teams was dit een wedstrijd om naar uit te kijken. Atlantis had tot dan toe één wedstrijd gewonnen en één verloren en de Vinken had twee duels verloren. Vooraf beloofde het een wedstrijd te worden waarbij beide teams aan elkaar gewaagd waren.

Atlantis 2 begon in de gebruikelijke opstellingen zonder de afwezige Kristiaan Geerdinck en de geblesseerde Joyce Gortenmulder. Atlantis begon scherp aan de wedstrijd en opende de score maar Vinken liet in de volgende aanval meteen een tegentreffer noteren. De eerste tien minuten pakte Atlantis een voorsprong van 4-2. Echter Vinken liet zich niet kennen en knokte zich terug tot een 7-5 voorsprong. Atlantis zette de eindsprint in voor de rust wat in een ruststand van 8-7 in het voordeel van de Vinken resulteerde. In de rust benadrukte coach Petra Taal dat er zeker punten konden worden gepakt en dat Atlantis 2 de rust moest houden en geconcentreerd moest blijven spelen. Bovendien moesten bovenal de goede kansen gepakt worden. Het eerste deel van de tweede helft was zeer spannend, beide ploegen hadden moeite met scoren en het gat in het voordeel van de Vinken bleef steken op een punt. Vanaf 10-9 speelde de Vinken een stuk effectiever dan de ploeg uit Mijdrecht en pakte een 13-9 voorsprong.

Atlantis knokte zich terug met drie treffers, maar de eindsprint kwam te laat. Met een eindstand van 14-12 in het nadeel van Atlantis 2, was Vinken 2 de winnaar in de eerste derby van dit zaalseizoen. De wedstrijd was erg spannend met veel strijd van beide ploegen. Atlantis 2 liet het liggen in het effectief omgaan met de kansen, teveel schoten waren tekort, maar het door Rabobank gesponsorde team toonde veel inzet en het aanvalsspel zat goed in elkaar. Ondanks de nederlaag heeft de ploeg laten zien dat, als het effectiever omgaat met de kansen, nog vele wedstrijden kan gaan winnen in deze poule. Komende zaterdag is de eerste kans die Atlantis 2 krijgt om zich te revancheren, de thuiswedstrijd tegen Fluks 2 om 15.20 uur in de Phoenixhal. Dus kom de ploeg aanmoedigingen.

Afgelopen zaterdag speelde het door Rabobank gesponsorde Atlantis 2 in Vinkeveen tegen Vinken 2. Voor beide teams was dit een wedstrijd om naar uit te kijken. Atlantis had tot dan toe één wedstrijd gewonnen en één verloren en de Vinken had twee duels verloren. Vooraf beloofde het een wedstrijd te … Lees meer »