Argon en koploper FC Oss delen de punten

Geplaatst op: 23 november 2010

De eerste minuten van de wedstrijd liet FC Oss direct zien waarom het hoog geklasseerd is. Met snel combinatievoetbal lieten de Brabanders zien dat Argon een pittige middag tegemoet ging. Na een afwachtende beginfase kwam Argon na een minuut of tien voor het eerst in de buurt van het doel van keeper Richard Arends. Nicolai Verbiest mocht aanleggen voor een vrije trap aan de zijkant van het veld. De linksback van Argon draaide de bal scherp voor het doel en Arends zag de bal tot zijn ontsteltenis in een keer in de lange hoek zeilen: 1-0.

Met deze voorsprong op zak kon Argon vanuit de gesloten organisatie met de counter op zoek gaan naar meer en dit kwam er een paar minuten later bijna ook toen een vrije trap van opnieuw Verbiest maar rakelings langs de voor Argon verkeerde kant van de paal vloog en Oss keeper Arends opgelucht adem kon halen. In deze fase van de wedstrijd kwam FC Oss er weinig aan te pas kwam Argon met vlotte combinaties en goede passing veelvuldig in de buurt van het vijandelijke doel. In de dertiende minuut was er weer een goede mogelijkheid voor Argon toen Johua Patrick een diepe bal op waarde ingeschatte maar de uitgekomen Arends kon net een voetje tegen de bal krijgen en voorkwam zo dat Patrick de bal in het verlaten doel kon schuiven.
Na een kwartier spelen voorkwam de latere ‘man of the match' Tuan Truong Minh dat FC Oss spits Jean Black op het doel van de uitstekend keepende Kevin Rijnvis kon schieten door net voordat de spits wilde schieten het leer uit het zestienmetergebied van Argon te werken. Het in grote getale opgekomen publiek zag in het najaarszonnetje dat Argon goed wegkwam toen een goed genomen corner werd ingekopt maar Aziz Ouaouirst bij de eerste paal dat deed waar hij voor stond en de 1-1 voorkwam. Uit de daarop volgende rebound schoot Geoffrey Glatà hard in maar raakte zijn medespeler Emrullah Guvenc waardoor ook dit gevaar niet resulteerde in de gelijkmaker.

Vlak na deze hachelijke momenten voor het Argon doel was FC Oss alweer gevaarlijk toen Kevin van Essen volledig mis zat en Black een goede mogelijkheid bood, die niet aan de spits besteed was. Uit de tegenaanval kreeg Argon de grootste kans van de eerste helft toen een perfecte steekbal van Thabiso van Zeijl bij Joshua Patrick terecht kwam, maar deze schoof de bal vlak naast het doel van de uitstormende keeper Arends.

Het intensieve spel van de eerste helft wisten beide ploegen niet vol te houden en vooral bij Argon was de aansluiting van het middenveld naar de voorhoede niet goed verzorgd. Twee uitstekende acties van Patrick Lokken gevolgd door een prima voorzet vonden geen medespeler omdat er geen goede aansluiting was. FC Oss ging op zoek naar de gelijkmaker, maar deed dit zonder echt gevaarlijk te worden.

De goede organisatie was bij Argon even weg toen Thabiso van Zeijl zijn plaats af moest staan aan Biekman en het middenveld even onderbezet was. FC Oss profiteerde hier optimaal van. Een vrije trap op de rand van de 16 meter van Argon, na een gestrekt been van Kevin van Essen werd direct via de onderkant van de lat achter Kevin Rijnvis geschoten. Scheidsrechter Holties keurde het doelpunt van Serdal Guvenc goed, ondanks dat een dergelijke overtreding een indirecte vrije trap zou moeten opleveren en de verder uitstekend leidende scheidsrechter deze in eerste instantie ook leek te geven: 1-1.

Tot in de laatste minuut van de blessuretijd leken beide ploegen vrede te hebben met de eindstand, maar een nu wel indirecte vrije trap van Guvenc zorgde nog voor spannende momenten voor het doel van Kevin Rijnvis. De Ossenaren wisten de bal niet meer tussen de palen te krijgen en namen zo dus een voor hen enigszins teleurstellend punt mee naar Oss. Argon pakt een verdienstelijk punt tegen een beter voetballende tegenstander maar met de inzet werd dit ruimschoots gecompenseerd.

In een spannende maar voetballend niet altijd hoogstaande confrontatie hebben Argon en FC Oss de punten gedeeld. Lang wist Argon de vroeg verkregen voorsprong vast te houden, maar FC Oss wist toch een punt uit Mijdrecht mee te nemen. De eerste minuten van de wedstrijd liet FC Oss direct zien … Lees meer »