Eén punt teleurstellend na goede wedstrijd voor VZOD/vdBoon 1

Geplaatst op: 22 november 2010

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd VZOD /vdBoon 1- DKV 1 op het programma. Ook een titelkandidaat dus moest er weer volop gestreden worden, wilde VZOD de twee punten in eigen huis behouden. Vorige week werd nipt verloren van Fluks, wat een zware opgave was, dus VZOD/vdBoon wist wat ze te doen stond. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. M. Sangers. Voorafgaand aan de wedstrijd werden twee pupillen van de week, Bart Viet en Tim van Soest, aan het publiek voorgesteld en werd de deze zaterdag voor het scheidsrechtersexamen geslaagde Paul te Riele in het zonnetje gezet.

Nadat VZOD 2 het goede voorbeeld had gegeven was het nu aan het eerste om deze lijn door te trekken. VZOD opende sterk wat meteen resulteerde in een 1-0 voorsprong uit een goed opgezette eerste aanval met een mooi schot van Bart Verheul. VZOD had al snel de overhand in deze wedstrijd. Na een kwartier spelen gaf het scorebord een 5-0 voorsprong aan. De sterk en scherp ogende verdediging mag hierbij ook genoemd worden. De eerste helft was vooral in het voordeel van VZOD. Overal domineerde ze het spel, wat gecombineerd werd met mooie en lange aanvallen, snel en vloeiend, resulterend in doelpunten. De rust werd bereikt met een 7-3 voorsprong. Dit was totaal tegen de verwachtingen in. Maar het is korfbal en er moest nog dertig minuten gespeeld worden.

DKV begon sterker aan de tweede helft en kwam steeds meer in de wedstrijd. Hoewel het nog geen gevaar vormde, pikten ze toch puntjes mee. VZOD/vdBoon bleef goed spelen na tien minuten had VZOD nog steeds de mooie afstand waarmee het eindigde in de eerste helft (9-6). Maar naarmate de tweede helft vorderde kwam DKV steeds dichterbij. VZOD verzuimde te scoren en DKV profiteerde hiervan. Met nog een kwartier te spelen was het 10-8 in het voordeel van de blauwzwarten. Het mooie, goede spel was er een beetje af bij VZOD en de vermoeidheid begon zijn tol te eisen. Met nog 10 minuten te gaan maakte Martijn Vervark een afstandschot en moest VZOD een voorsprong van 11-8 verdedigen. DKV werd sterker en sterker en dat resulteerde in drie doelpunten achter elkaar wat een gelijke stand opleverde van 11-11. Het was weer een open wedstrijd geworden. De zo mooie voorsprong was totaal weg. Met nog minder dan een minuut te spelen, schoot Anika van Os VZOD op een 12-11 voorsprong. Velen dachten dat het hiermee gedaan was, maar het antwoord van DKV was kiezelhard. Met een afstandschot in de slotsecondes bepaalde het de eindstand op 12-12.

Coach Klaas Bosman verwoordde zijn gemengde gevoelens; "Het voelt uiteraard als een nederlaag, maar tegelijkertijd ben ik tevreden over een punt tegen DKV en nog meer trots om de enorme progressie van het vertoonde spel". Tevredenheid ook over de dominante rol van VZOD maar: " een slotfase winnend uitspelen blijkt dan ook weer een vak apart.", aldus coach Klaas Bosman.

Volgende week wordt er gespeeld tegen KIOS in Nieuw Vennep. Het tweede moet spelen om 16:45 en het eerste treed aan om 18:00. Alle uitslagen van dit weekend: VZOD 1-DKV 1 12-12, VZOD 2-DKV 2 9-7, Madjoe 4-VZOD 3 12-15, VZOD A1-DKV Victoria A1 8-3, DKV Victoria B1-VZOD B1 11-3, VZOD C1-Roda C2 14-5, OVVO C3-VZOD C2 6-2, OVVO D2-VZOD D1 3-5, VZOD D2-OKV D3 0-6, VZOD E1-Tempo E4 5-5, KIOS F1-VZOD F1 7-0

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd VZOD /vdBoon 1- DKV 1 op het programma. Ook een titelkandidaat dus moest er weer volop gestreden worden, wilde VZOD de twee punten in eigen huis behouden. Vorige week werd nipt verloren van Fluks, wat een zware opgave was, dus VZOD/vdBoon wist wat ze te … Lees meer »