CSW pakt koploper DOVO

Geplaatst op: 22 november 2010

Het was zaterdag een ware kraker in Wilnis. Koploper DOVO kwam op bezoek en na een wedstrijd waarin werkelijk van alles gebeurde was het CSW dat met een dik verdiende 3-1 overwinning van het veld stapte.

De afspraken waren vooraf duidelijk, ruimtes klein houden en de tegenstander proberen af te jagen. Het beter voetballende DOVO had daar moeite mee en dat was absoluut de verdienste van CSW. Toch was de eerste kans van de wedstrijd voor DOVO. Na een goede voorzet vanaf de rechterkant werd er knap ingeschoten maar Jordi Wens kon redding brengen met de voet. Daarna een gevaarlijke vrije trap van Jeroen Westera die door alles en iedereen werd gemist en zodoende verdween de bal naast het doel. CSW probeerde met lange ballen de snelle Wijngaarden in stelling te brengen maar tot echte grote kansen leidde dit nog niet. DOVO bleef toch de gevaarlijkste ploeg via onder andere een schot dat maar net over zeilde. Slordig uitverdedigen van CSW door het midden leverde DOVO balbezit op en het schot van grote afstand ging maar net naast. Toch was het CSW dat de grootste kans kreeg op een voorsprong. Stefan Baars kwam vrij voor de doelman te staan en na hem gepasseerd te hebben werd hij iets te ver naar buiten gedreven maar zijn voorzet kon net niet in het lege doel worden gewerkt door Michel Zeldenrijk. Even later werd Wijngaarden de diepte ingestuurd en werd binnen de zestien van achteren gehaakt. De toegekende strafschop werd door Stefan Baars feilloos ingeschoten. DOVO ging op jacht naar de gelijkmaker en een uitstekende voorzet vanaf de linkerkant kwam bij de spits maar tot tweemaal toe redde Wens uitstekend. Op slag van rust kreeg ook DOVO een terechte penalty na haken van de tegenstander. Ook deze penalty werd knap ingeschoten waardoor beide ploegen met een 1-1 stand de rust ingingen.

Na rust een fel aandringend DOVO wat ook betekende dat er erg veel ruimte lag achter de verdediging. Al snel nam CSW weer de leiding in de wedstrijd. Een steekbal van Stefan Baars op Zeldenrijk werd door laatstgenoemde hard en laag ingeschoten. DOVO moest komen maar het gretige en onvermoeibare CSW gaf de tegenstander nauwelijks de gelegenheid om op te bouwen. Wel een aantal dreigende momenten maar echt uitgespeelde kansen kreeg DOVO nauwelijks. De mooiste kansen waren voor CSW waar Zeldenrijk de bal prima inschoot maar de uitstekende keeper op zijn weg vond. Even later weer Zeldenrijk die na een goede voorzet de bal net naast tikte. De wedstrijd werd grimmiger en na wat tumult in de middencirkel kwamen beide ploegen met 10 man te staan. Een speler van DOVO en CSW'er Alexander Bos werden van het veld gezonden. CSW bleef er vol voor gaan en gooide de wedstrijd een minuut of 10 voor tijd definitief in het slot. Vincent Wens gaf de bal mee aan de sprintende Ricardo Blaaspijp. Blaaspijp behield het overzicht en bediende Michel Zeldenrijk precies op maat die vervolgens de 3-1 tegen de touwen knalde. DOVO was geknakt en bijna werd het nog 4-1 toen Stefan Baars alleen voor de doelman verscheen maar de bal eindigde in de handen van de keeper.
Na de lange blessuretijd floot de scheidsrechter voor het einde en stapte CSW met een prima 3-1 overwinning van het veld. Een overwinning die behaald werd door middel van veel passie en strijd waardoor tegenstander DOVO nauwelijks in zijn spel kwam.

Het was zaterdag een ware kraker in Wilnis. Koploper DOVO kwam op bezoek en na een wedstrijd waarin werkelijk van alles gebeurde was het CSW dat met een dik verdiende 3-1 overwinning van het veld stapte. De afspraken waren vooraf duidelijk, ruimtes klein houden en de tegenstander proberen af te … Lees meer »