Fouten KDO 1 keihard afgestraft door Nieuw West

Geplaatst op: 22 november 2010

In het begin van de wedstrijd lieten de Amsterdammers het initiatief aan KDO, waardoor de Kwakelaars veelvuldig balbezit hadden. Het technisch zeer begaafde Nieuw West loerden vooral op hun gevaarlijke counters met hun individuele sterke aanvallers. Na een kwartier spelen kwamen de Amsterdammers op zeer eenvoudige wijze op voorsprong, nadat een foutieve inspeelpass van keeper Peter Onderwater in de voeten belandde van de spits van Nieuw West. De spits nam de bal aan en schoot makkelijk de 0-1 binnen.

Na deze domper wist KDO zich tot goed te herstellen en kon een aantal keer goed gebruik maken van de ruimte achter de Amsterdamse verdediging. In de 28e minuut werd Joeri Stange onderuit gehaald in het zestienmetergebied, waardoor KDO een terechte penalty kreeg. Stange ging zelf achter de bal staan en schoot de gelijkmaker binnen, 1-1. Met deze tussenstand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft kwam KDO tot twee keer toe met de schrik vrij, want twee schoten van Nieuw West in tien minuten tijd spatte uiteen op de paal. In het vervolg van de wedstrijd was het toch KDO, dat zeker niet minder was deze middag, dat brutaal van zich af beet. In de 60e minuut kreeg KDO een vrije trap op zes meter van het doel, nadat de attractieve doelman van Nieuw West een terugspeelbal met zijn handen vastpakte. Op aangeven van Bart-Jan van der Jagt werd de inzet van Patrick Schijff van de lijn gehaald, Nieuw West ontsnapte.

Toch waren het de Amsterdammers die in de 65e minuut op voorsprong kwamen. Nadat een inzet van een speler van Nieuw West gered leek te worden door doelman Peter Onderwater, liet Onderwater de bal uit zijn handen glippen, waardoor een attente Amsterdamse aanvaller uit de rebound de 1-2 binnenschoot. Na deze tweede tegentreffer bracht trainer Ron Langhout Martin Bax en Doron Borger binnen de lijnen om extra focus op de aanval te leggen. Een waar alles-of-niets offensief was het gevolg, waarbij de lange bal regelmatig gehanteerd werd, maar tot echte kansen zou dit helaas niet leiden. Toen in de 88e minuut Timo Kas zijn tweede gele kaart kreeg en twee minuten later de 1-3 viel was de wedstrijd definitief beslist.

Resumerend blijft bij KDO het gevoel bestaan, dat er meer in had gezeten tegen Nieuw West.
KDO krijgt aanstaande zondag de kans om zich direct te revancheren, want dan komt HBC op bezoek. De fysiek sterke Heemsteders wonnen vandaag met 2-0, waardoor zij zijn gestegen naar de vijfde plaats. De wedstrijd begint om 14:00 uur en uw steun wordt weer erg op prijs gesteld in De Kwakel!

KDO 2 walst over Overbos 2 heen
KDO 2 heeft afgelopen zaken prima zaken gedaan door de thuiswedstrijd tegen Overbos 2 met 6-2 te winnen. In een wedstrijd, die ontsiert werd door het vroegtijdig uitvallen van voorstopper Roy Klijn, waren JP Verbruggen (3x), Mark Velle (2x) en Rick ten Brink de doelpuntenmakers. Door deze overwinning nestelen de Kwakelaars zich definitief in de middenmoot van de derde klasse. Aanstaande zondag speelt het tweede om 11:30 uur thuis tegen Zaanlandia 2.

Na de prima overwinning van vorige week tegen VVA/Spartaan, speelde KDO 1 afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Nieuw West. Het Amsterdamse Nieuw West, het vroegere Sporting Maroc, stond voor aanvang van de wedstrijd op de vijfde plaats van het klassement. In het begin van de wedstrijd lieten de Amsterdammers het … Lees meer »