Hertha ten onder tegen Zuid-Oost United

Geplaatst op: 22 november 2010

Hertha heeft de thuiswedstrijd tegen Zuid-Oost United met 2-3 verloren. Na een 1-0 ruststand en twee rode kaarten aan de kant van de bezoekers, gaven de Vinkeveners een zeker lijkende overwinning en de drie punten volledig weg in de tweede helft. Door het verlies is Hertha afhankelijk van de concurrenten Nita en Zuid-Oost United in de strijd om de koppositie.

Het belang van de wedstrijd tegen nummer drie Zuid-Oost United was groot. Bij winst kon Hertha afwachten wat de concurrenten Zuid-Oost United en Nita in hun inhaalwedstrijden zouden gaan doen, bij puntverlies zou Hertha afhankelijk worden van misstappen van de concurrentie. Hertha en Zuid-Oost United begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Hertha had in de beginfase problemen op het middenveld door de bewegelijkheid van de Amsterdammers. De eerste mogelijkheden waren dus ook voor Zuid-Oost United, maar echt gevaarlijk konden de gasten niet worden. Aan de andere kant kon Hertha pas na een kwartier spelen gevaarlijk worden. De bal werd door Lars Overzee uit een corner knap teruggelegd, maar Tim Bendermachter kon de bal net niet binnen werken. Na een klein halfuur spelen kwam Hertha op voorsprong. Rick Aarsman kon een bal onderscheppen en werd gevloerd door de uitkomende keeper. De strafschop werd zelfverzekerd binnen geschoten door Wessel Mayer, 1-0. Hertha stond in deze fase al met een man meer op het veld, de spits van Zuid-Oost United was al van het veld gestuurd. Vlak voor rust werd ook de centrale verdediger uit het veld gestuurd, na een charge op de knie van spits Jorg Landwaart. Hiermee ging Hertha met een 1-0 voorsprong de rust in.
In de rust wist Hertha dat het er nog niet was, maar met een numeriek overwicht moest de ploeg genoeg kansen kunnen creëren om de voorsprong uit te bouwen en de overwinning veilig te stellen. Na 50 minuten voetballen kwam Zuid-Oost United vanuit het niets op gelijke hoogte. In de kluts plofte de bal plotseling achter Wouter Moen in het doel, 1-1.De gelijkmaker kwam hard aan bij de Vinkeveners en de Amsterdammers kregen geloof in een stunt. Na ruim een uur spelen kwam Hertha zelfs op achterstand, een afgeslagen corner werd vanaf de rand van het strafschopgebied hard binnen geschoten, 1-2. Hertha ging na de achterstand op zoek naar de gelijkmaker, maar deed dit te gehaast en onzorgvuldig. Daarnaast liet de afronding te wensen over en ontbrak het de ploeg aan geluk. Een schot van de ingevallen Ski Klesman werd van de doellijn gehaald en een inzet van Mayer caramboleerde tegen de paal. Zuid-Oost United verdedigde met man en macht de voorsprong en werd bij vlagen zelfs gevaarlijk in de counter. Tien minuten voor tijd kon de snelle rechterspits uithalen en liet Wouter Moen kansloos 1-3. Hertha kwam deze klap niet meer te boven, Mayer kon uit een vrije trap nog fraai raak koppen, maar hiermee eindigde de wedstrijd in een 2-3 nederlaag. Hertha mag bij zichzelf te raden gaan dat het met een 1-0 ruststand en met 11 tegen 9 man de voorsprong nog zo uit handen kon geven.

Door de nederlaag verliest Hertha de ongeslagen status in de competitie en voor het eerst weer een competitieduel op eigen veld in bijna twee jaar. De Vinkeveners zijn nu afhankelijk van het puntverlies van concurrenten Nita en Zuid-Oost United.

De wedstrijd van Hertha 2 tegen de Zebra's werd uitgesteld. Aanstaande zaterdag speelt Hertha 2 de derby tegen CSW uit Wilnis, de wedstrijd begint om 12.00 uur op Sportpark de Molmhoek.

Hertha 1 is zaterdag vrij. Zaterdag 11 december speelt Hertha de uitwedstrijd in Tienhoven tegen VIOD. De thuiswedstrijd tegen VIOD werd ternauwernood met 4-3 gewonnen, dus dit beloofd een zware wedstrijd te worden. De wedstrijd begint om 15.15 uur op Sportpark Tienhoven.

Hertha heeft de thuiswedstrijd tegen Zuid-Oost United met 2-3 verloren. Na een 1-0 ruststand en twee rode kaarten aan de kant van de bezoekers, gaven de Vinkeveners een zeker lijkende overwinning en de drie punten volledig weg in de tweede helft. Door het verlies is Hertha afhankelijk van de concurrenten … Lees meer »