Recordscore voor De Vinken

Geplaatst op: 22 november 2010

Afgelopen zaterdag trad het eerste van De Vinken in de eigen thuishal aan tegen het pas gepromoveerde Argus uit Weesp. De bezoekers zullen de middag niet echt als plezierig ervaren hebben, want een ontketend Vinken liep al in de eerste helft uit naar een fraaie 14-4 voorsprong. In de tweede helft bleef De Vinken goed doorgaan met een recordscore van 30-7 als prachtig eindresultaat.

Iedereen scoort
Het is in de geschiedenis van het vijftigjarige Vinken nog nooit eerder voorgekomen dat in een competitiewedstrijd dertig maal gescoord werd. Het arme Argus was zaterdag het slachtoffer van deze Vinkeveense scoringsdrift. De korfballers uit Weesp konden qua rebound en defensieve kracht bijzonder weinig inbrengen. Hierdoor kwamen de Vinkenaanvallers stuk voor stuk voortdurend vrij voor de korf.

Aanvoerder Peter Kooijman gaf het goede voorbeeld door binnen twee minuten de stand naar 2-0 te tillen. Topscorer Rudy Oussoren knalde vervolgens twee maal van afstand raak: 4-0. Twee verdwaalde tegentreffers van Argus brachten even wat verlichting voor de Weesper defensie. Maar zelfs gedurende de enkelbehandeling van Peter Koeleman, waardoor de Vinkenverdediging enkele minuten lang met drie tegen vier speelde, behielden de Vinkeveners het overwicht. 5-2 en 6-2 volgden (Oussoren, Hoogeboom). Na een tegentreffer kon Koeleman, weer terug in het veld, persoonlijk de stand naar 7-3 tillen. Een doorloopbal en een strafworp van Charita Hazeleger, een vrije bal van Mariska Meulstee en de volledig vrijgelaten Peter Koeleman brachten de tussenstand op 11-3. Nog een keer stribbelde Argus tegen, maar fraaie afstandschoten van Melanie Kroon en Helene Kroon en de door haar partner Koeleman fraai aangespeelde Mariska Meulstee tilden de ruststand naar 14-4.

Druk houden
Trainer-coach Fred Straatman kon tevreden constateren dat De Vinken keurig deed wat er verwacht werd. Toch drong Straatman er gedurende de hele tweede helft strak op aan om flink druk te blijven zetten. De eerste tien minuten na rust werd Argus volledig klem gespeeld. Doelpunten van Charita, Rudy (2x), Peter Kooijman (3x) en Kelvin Hoogeboom zetten de bezoekers flink in de hoek: 21-4.Het mooiste doelpunt kwam op naam van het duo Koeleman Kooijman, waarbij via snel tiktakspel de heren van Argus het nakijken werd gegeven.
Na 21-5 ging De Vinken op jacht naar de dertigste treffer. Melanie Kroon (2x), Helene Kroon (2x), Rudy Oussoren (2x) en opnieuw een fraaie doorloper van Peter Kooijman schakelden het scorebord naar 28-5. Nog vier minuten te gaan. Argus scoorde tegen. Melanie Kroon knalde 29-6 erin en na een laatste tegentreffer voor Weesp mocht nestrix Helene Kroon de dertig volmaken: eindstand 30-7.

Komende zaterdag speelt De Vinken thuis tegen gemeentegenoot Atlantis; een wedstrijd van een geheel ander gehalte. Aanvang 16.45 uur in de sporthal van het Dorpshuis te Vinkeveen.

Afgelopen zaterdag trad het eerste van De Vinken in de eigen thuishal aan tegen het pas gepromoveerde Argus uit Weesp. De bezoekers zullen de middag niet echt als plezierig ervaren hebben, want een ontketend Vinken liep al in de eerste helft uit naar een fraaie 14-4 voorsprong. In de tweede … Lees meer »