Dames De Amstel laten zich opnieuw in laatste kwart aftroeven

Geplaatst op: 22 november 2010

Zaterdagavond moesten de dames van De Amstel uit tegen HPC in Heemstede. Net als in voorgaande wedstrijden ging de wedstrijd in het laatste kwart verloren.

Zonder Yvonne W., Diana en Maaike, maar met Dewi en Iris, werd begonnen. De tegenpartij trok meteen fel ten aanval, maar ook de Amsteldames lieten zich niet onbetuigd. Toch was het HPC dat binnen een minuut op voorsprong kwam door een mooi doelpunt van hun nummer 10: 1 - 0. Twintig seconden later had een aanval van Hilde, Dewi, opnieuw Hilde en Niké succes: 1 - 1. Opnieuw twintig seconden later was nummer 10 van de thuisploeg te sterk voor Hilde en kwam de stand 2 - 1 op het bord. De volgende Amstelaanval, beginnend bij Colette werd voortdurend onderbroken door overtredingen. Ninke kreeg een vrije bal mee, zij speelde Hilde aan die onreglementair gestopt werd. Haar vrije bal naar Kate eindigde ook met een verdedigende fout. Toen de bal via Hilde bij Mireille kwam waren de dertig seconden om. Na ruim drie minuten spelen vergrootte de thuisploeg de voorsprong naar 3 - 1. Nu was het nummer 13 van HPC. Met nog vijfenveertig seconden op de klok kwam een mooie aanval vanaf Colette, via Ninke, Yvonne V. bij Hilde die een vrije worp meekreeg. Haar pass op Kate was op maat en het stond 3 - 2. Colette stopte een 5-meterbal en uit de tegenaanval zwom Dewi snel op en trok twee seconden voor tijd de stand gelijk: 3 - 3.

HPC bracht bij het begin van het tweede kwart een nieuwe keeper in. Na een halve minuut moest Kate voor straf naar de kant, maar Rianne brak de aanval goed af. Een Amstelaanval met Rianne, Ninke, Hilde en Yvonne V. strandde op de keeper. HPC had meer succes, want na bijna twee minuten zette nummer 10 de thuisploeg weer op voorsprong: 4 - 3. Kate schoot uit een pass van Rianne net over en na ruim drie minuten moest Yvonne V. voor straf naar de kant. Het leverde de thuisploeg niets op. Een aanval met Yvonne V., Kate en Ninke eindigde bij Hilde die rakelings over schoot. De daarop volgende aanval werd steeds onderbroken door overtredingen en daardoor liep deze uit de tijd. Colette speelde Kate aan, die op Ninke passte. Deze kreeg een vrije worp mee en speelde op Niké die keihard inschoot: 4 - 4. Met iets minder dan een minuut te spelen zette nummer 8 de thuisploeg weer op voorsprong: 5 - 4.Een vrije worp van Kate op Iris werd door de laatste net gemist.

Nummer 10 van de thuisploeg veroverde de bal bij het begin van het derde kwart en via nummer 3 kwam de bal in handen van Colette. Deze zette een tegenaanval op via Ninke, Rianne en Kate. De vrije bal van Kate kwam bij Ninke die meteen terugspeelde op Kate. Haar achterwaartse was voor de keeper. Binnen de minuut moest Ninke voor straf naar de kant, maar De Amstel verdedigde goed. Een vrije bal van Iris kwam bij Kate die de keeper op haar weg vond. De volgende aanval Van Colette, Ninke, Dewi en Mireille eindigde bij Ninke die een vrije bal meekreeg. Ze nam deze in een keer en daardoor werd het na twee-en-een-halve minuut gelijk: 5 - 5. Met minder dan een halve minuut op de klok wist nummer 10 van de thuisploeg opnieuw te scoren: 6 - 5. Toen nummer 3 van HPC voor straf naar de kant moest kreeg Niké een mooie kans, maar haar schot viel in het eindsignaal.
Ninke veroverde de bal bij het begin van het laatste kwart, maar het schot van Kate ging net naast. Slecht opstellen van De Amstel toen Ninke voor straf naar de kant moest leidde in de eerste minuut al tot de 7 - 5, opnieuw van nummer 10. Aanvallen van De Amstel werden vrij vroeg afgebroken en echte kansen kwamen er niet. Na twee-en-een-halve minuut was nummer 9 van de thuisploeg Colette met een hard schot de baas: 8 - 5. Een snelle Amstelaanval met Colette, Ninke en Hilde leek een doelpunt op te leveren, maar de scheidsrechter oordeelde anders. De Amstel kreeg opnieuw een goede kans toen met nog anderhalve minuut te spelen zij een man-meer hadden. Het schot van Ninke was een prooi voor de keeper van HPC. Hilde moest twintig seconden voor tijd naar de kant en na zeven seconden werd het nog 9 - 5. De uitworp van Colette kwam bij Niké die opzwom en van afstand op doel schoot. De bal raakte buiten bereik van de keeper de lat en direct daarna klonk het eindsignaal.

In het laatste kwart van de wedstrijd gaven de Amsteldames de wedstrijd uit handen. De eerste drie partjes ging de strijd vrijwel gelijk op. Daarna was de thuisploeg te sterk.

Zaterdagavond moesten de dames van De Amstel uit tegen HPC in Heemstede. Net als in voorgaande wedstrijden ging de wedstrijd in het laatste kwart verloren.Zonder Yvonne W., Diana en Maaike, maar met Dewi en Iris, werd begonnen. De tegenpartij trok meteen fel ten aanval, maar ook de Amsteldames lieten zich … Lees meer »