FLUKS 1 in de zaal ook een maatje te groot voor VZOD/vdBoon 1

Geplaatst op: 16 november 2010

Afgelopen zaterdag is de zaalcompetitie voor VZOD/vdBoon 1 weer van start gegaan.

VZOD komt in de zaal uit in de 3de klasse met een enorm scala aan titelkandidaten en trof het niet. De eerste wedstrijd van het zaalseizoen moest het aantreden tegen Fluks 1 uit Noordwijk. Fluks, die op het veld ook tegen VZOD/vdBoon uitkomt en die wedstrijd met winst wist af te sluiten, begon niet goed aan de wedstrijd. VZOD, met Nils en Anika van Os, Arjan de Boer en Michelle van Leeuwen in de gelederen door afwezigheid van de vaste basisspelers, trok in het begin van de wedstrijd moedig ten strijde tegen het fysiek sterke Fluks wat na tien minuten resulteerde in een verdiende 2-4 voorsprong.

Toen braken er minuten aan waar VZOD de weg kwijt raakte en achter de feiten aan begon te lopen. Het missen van de kleine kansen en het niet hebben van de afvang bracht Fluks weer terug in het zadel. VZOD gaf niet op maar vergat te scoren en zo gebeurde het dat met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft Fluks een comfortabele voorsprong opbouwde en met een stand van 10-6 in het voordeel ging rusten. De tweede helft bleef VZOD/vdBoon achter Fluks aan lopen en kon de achterstand, opgelopen in 10 minuten eerste helft, niet meer omgezet worden in winst. Hierdoor stond na het laatste fluitsignaal de stand 18-13 op het scorebord. Na de wedstrijd sprak coach Klaas Bosman over een terechte uitslag; "Fluks is gewoon een maatje te groot. VZOD opende sterk maar liet in 10 minuten in de eerste helft de punten te makkelijk door. Daar zijn we in de tweede helft achteraan blijven lopen. De ploeg verdient zeker een compliment over de manier waarop er met elkaar en voor elkaar is gespeeld in een, noodgedwongen, nieuwe samenstelling".

Bosman stelde dat over een hele wedstrijd nog niet het niveau gehaald wordt om een titelkandidaat te verslaan en dat onervarenheid nog parten speelt. "Maar gelet op hoe er invulling is gegeven aan de wedstrijd en de taken ben ik heel optimistisch voor de komende wedstrijden", aldus een toch tevreden coach. Voor VZOD was het een magere start van de zaalcompetitie doordat slechts 2 van de 10 teams de winst naar zich toe trokken. Alle uitslagen: Fluks 1-VZOD 1 18-13, Fluks 2-VZOD 2 13-10, VZOD 3-Avanti 5 8-19, Badhoevedorp A1-VZOD A1 11-12, VZOD B1-Rapid B1 3-15, Madjoe C1-VZOD C1 10-5, VZOD D1-TOP D3 3-5, Fiducia E2-VZOD E1 6-2, VZOD E2-Luno E3 5-2, Helios F1-VZOD F1 3-1.

Afgelopen zaterdag is de zaalcompetitie voor VZOD/vdBoon 1 weer van start gegaan.VZOD komt in de zaal uit in de 3de klasse met een enorm scala aan titelkandidaten en trof het niet. De eerste wedstrijd van het zaalseizoen moest het aantreden tegen Fluks 1 uit Noordwijk. Fluks, die op het veld … Lees meer »