De Vinken behoudt voorsprong in eerste zaalwedstrijd

Geplaatst op: 15 november 2010

Het eerste team van korfbalvereniging De Vinken speelde afgelopen zaterdag 13 november de eerste wedstrijd voor de zaalcompetitie. Tegen KIOS 1 in Nieuw-Vennep kwam De Vinken halverwege de eerste helft op voorsprong. KIOS probeerde de achterstand tot in de laatste speelminuten weg te werken, maar de Vinkeveners wisten de voorsprong te behouden, wat resulteerde in een 14-16 overwinning.

De Vinken 1 speelt deze zaalcompetitie in de derde klasse, een stapje lager dan vorig zaalseizoen.
Voormalig eerste speelster Melanie Kroon treed, na een langdurig herstel van een knieblessure, weer terug in de basisacht en ook Charita Hazeleger heeft haar vertrouwde plek in het eerste weer gevonden. Deze Vinkendames begonnen samen met Kelvin Hoogeboom en Rudy Oussoren in de verdediging. Aanvallend startten Helene Kroon, Mariska Meulstee, Peter Koeleman en aanvoerder Peter Kooyman.

De eerste Vinkenaanval leverde meteen een strafworp op voor de doorbraak van Mariska en werd benut door Peter Kooijman. Na een paar aanvallen van KIOS verloor het verdedigingsvak even de concentratie, wat afgestraft werd met een afstandschot. De aanval hierop brak Kelvin gevaarlijk door met een doorloopbal en zorgde met deze actie dat Rudy een vrij kansje achter de korf kon benutten.

Na de 2-2 wist Peter Kooijman opnieuw een strafworp te verzilveren en ook Mariska scoorde haar kans achter de korf.

De Vinken was vooral gevaarlijk met de dreiging naar binnen, maar verspeelde ook meerdere keren de bal door te schieten zonder afvang. Tot de rust kwamen de Vinkeveners op een voorsprong van 5-8 met doelpunten van Mariska, Melanie en Peter Koeleman.

Met de nodige aanwijzingen van coach Fred Straatman begon De Vinken de tweede helft met een keurig uitgespeelde wegtrekbal van Peter Koeleman. Ondanks een voorsprong van vier doelpunten gaven de Nieuw-Vennepers zich nog lang niet gewonnen. Na een vrije bal van KIOS maakte Rudy het gat weer tot vier punten. Voor De Vinken was het belangrijk de rust te bewaren en een verzorgd aanvalsspel te creëren.
Na de 7-10 liet Peter Koeleman zien dat hij heer en meester was in de paalzone en scoorde weer een wegtrekbal. De aanval hierop bracht een heer van KIOS het thuispubliek opnieuw hoop met een fraai afstandsschot. Gelukkig wist De Vinken via een afstandsschot van Rudy het verschil weer op vier punten te brengen.
KIOS speelde aanvallend vaak met een vaste heer in de vang en een dame in de insnij. Door een slim geplaatste bal kon de dame van KIOS een omdraaibal scoren, wat de stand bracht op 9-12.

De Vinkeveense aanvallen hierop kon Helene met behulp van een sterke rebound op zoek gaan naar een treffer van afstand en vond deze ook. En na een schitterende doorloopbal van Charita, met een snelle insnij van Kelvin, bleven de Nieuw-Vennepers doorgaan bij een stand van 9-14.
Dit leverde zo'n vijf minuten voor tijd twee doelpunten op. In deze fase hield De Vinken het hoofd koel en bleef scoren, opnieuw uit de handen van Charita vanaf de strafworpstip. Na een ver schot van KIOS mocht Peter Kooijman in de eindfase zijn derde strafworp benutten en zo brachten de laatste treffers van KIOS geen gevaar meer voor de twee overwinningspunten.

Aankomende zaterdag 20 november speelt De Vinken 1 thuis tegen Argus 1. Argus heeft na fors verlies van afgelopen zaterdag orde op zaken te stellen. De wedstrijd zal om 17.35 uur aanvangen in De Boei.

Het eerste team van korfbalvereniging De Vinken speelde afgelopen zaterdag 13 november de eerste wedstrijd voor de zaalcompetitie. Tegen KIOS 1 in Nieuw-Vennep kwam De Vinken halverwege de eerste helft op voorsprong. KIOS probeerde de achterstand tot in de laatste speelminuten weg te werken, maar de Vinkeveners wisten de voorsprong … Lees meer »