De Vinken E1 wint na spannende wedstrijd

Geplaatst op: 15 november 2010

Vol goede moed begon de Super de Boer ploeg, bestaande uit Zoë van Dasler, Femke Vousten, Niké v.d. Mars, Ilse Bosch, Chiara Breedijk, Finn Kroon, Ravi Brockhoff, Joran Polhuijs en Tom Vis, aan deze tweede wedstrijd. Tegenstander Groen Geel E2 (Wormerveer) had binnen nog niet gespeeld en aangezien het ook een onbekende tegenstander was, was het afwachten hoe sterk ze zouden zijn. De Vinken E1 begon de strijd voortvarend. Al snel wist Finn Kroon als eerste van afstand te scoren. Maar Groen Geel liet zich niet van de wijs brengen en had eigenlijk het betere van het spel. De 1-1 was dan ook verdiend. De Vinken begon ook beter in haar ritme te komen en een gelijkopgaande strijd ontspon zich. Met kansen en doelpunten over en weer. Vooral Tom Vis had het de eerste helft op z'n heupen. Maar liefst driemaal scoorde hij. Maar het mooiste doelpunt kwam toch op naam van Chiara Breedijk. Zij scoorde namelijk een mooie doorloopbal en nadat ze gescoord had liep ze direct juichend in de armen van haar moeder - en coach - Brenda Breedijk.

Niet zo raar, want het was voor Chiara het eerste doelpunt dat ze ooit in een wedstrijd scoorde. Mede door haar doelpunt bleef De Vinken bij rust aan de goede kant van de score: 5-4. De strijd was dus nog niet gestreden. Zeker niet. Groen Geel liet zien dat ze ook een goede ploeg hadden en ook weinig moeite met scoren hadden. Want vier doelpunten in éen helft scoren is gewoon goed. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Beide ploegen kregen volop kansen en het was dan ook niet te voorspellen wie de uiteindelijke winnaar zou zijn. Na de gelijkmaker werd het tandenbijten op de tribune. De fel meelevende ouders zagen diverse doelpogingen. De ene kans was nog mooier dan de andere. Wel nam De Vinken iets meer het heft in handen. Er werd steeds beter verdedigd en in de aanval werd er steeds beter gelet op degene die er het beste voor stond. Een voorsprong kon dan ook eigenlijk niet uitblijven. Na de 6-5 van Ravi Brockhoff was het Zoë van Dasler die met een mooie doorloopbal de voorsprong op 7-5 bracht. Maar net toen de ploeg (en het publiek) dacht dat dat wel voldoende zou zijn, scoorden de bezoekers de 7-6. Een minieme voorsprong en dat met nog ruim vijf minuten te gaan.

Nee, ... de strijd was zeker nog niet gestreden en sommige ouders liepen rood aan van de spanning. Hartstochtelijk werd de thuisploeg aangemoedigd. Gelukkig was het wederom De Vinken die als eerste de korf wist te vinden. Met wederom Zoë van Dasler die een doorloopbal scoorde: 8-6. Hè, hè, de strijd was beslist. Zeker toen Groen Geel wat slordiger ging spelen En nadat Finn Kroon met zijn specialiteit, een afstandschot, de 9-6 op het scorebord had gebracht, was de overwinning binnen. Na het laatste fluitsignaal sprongen de kinderen en de coaches Ingrid Hagenaars en Brenda Breedijk een gat in de lucht. Want ze waren behoorlijk opgelucht en hadden gestreden voor elk punt tegen een goed Groen Geel.

Het is zaterdag 13 november. Voor De Vinken E1 staat de tweede wedstrijd op het programma. De eerste wedstrijd was voor sommige kinderen een heel speciale wedstrijd geweest, want ze hadden nog nooit in de zaal gespeeld. Desondanks wist de ploeg een mooie 5-0 overwinning te behalen. Vol goede moed … Lees meer »