Terechte overwinning Atlantis A1

Geplaatst op: 15 november 2010

In het eerste competitieduel heeft de A1 van Atlantis een knappe overwinning behaald bij LUNO waar het via een 5-8 ruststand de wedstrijd uiteindelijk wist te winnen met 9-14.Atlantis A1/Van Dam Bedrijfsdiensten komt ook dit jaar uit in de 2e klas en treft de volgende tegenstanders: ALO (Den Haag), Fiducia (De Meern), Luno (Linschoten),Tempo (Alphen aan den Rijn), De Vinken
(Vinkeveen) en Velocitas (Leiderdorp).Het zaalseizoen 2009/2010 kende een geweldige apotheose waarin OVVO in de laatste wedstrijd de titel voor de neus wegkaapte van Atlantis. De doelstelling dit jaar is dan ook de strijd om het kampioenschap.In vergelijking met het veldseizoen heeft er 1 verandering plaatsgevonden.

De langdurig geblesseerde Megan van Aken is weer helemaal terug en heeft zich in de basis gewerkt.De wedstrijd in Linschoten kende voor Atlantis A1 een uitstekende start, binnen drie minuten stond de teller op 0-2 en deze kleine voorsprong werd geleidelijk aan uitgebouwd naar 1-4, waarbij de 1-3 een beauty van een doelpunt was, een splijtende dieptepass van Megan werd door Goof van Straaten met een one-hander schitterend afgemaakt. Luno kon alleen bijblijven met veel fysiek en soms hard spel en kwam zelfs langszij: 5-5. Het was de klasse van Atlantis dat zij niet meegingen in het soms lompe spel van de tegenstander. Er werd met een 5-8 stand gerust. De rust werd gebruikt om het team te complimenteren met het vertoonde spel en er werd gezegd dat ze zich niet moesten laten meeslepen in de soms harde confrontaties met Luno. De tweede helft liet Atlantis zien dat het spel taktisch goed in elkaar zat en dat het team verder was dan Luno. De voorsprong werd vergroot naar 6-12 en een kleine opleving van Luno bracht hen tot 9-12. Atlantis speelde de wedstrijd slim en professioneel uit en bracht de eindscore op 9-14. Een geweldige opsteker ook voor de coaches Marijke Pauw en Arie Zaal die hun ploeg wekelijks zien groeien. Een verdiende pluim ging uit naar aanvoerder Jeroen Korver die zijn ploeg op moeilijke momenten door de wedstrijd loodste. De eerste punten zijn binnen. Zaterdag 20 november komt ALO op bezoek. Deze ploeg won de eerste wedstrijd met 9-8 van de Vinken. Een wedstrijd om de koppositie!Aanvang wedstrijd 14.50 uur, sporthal de Phoenix te Mijdrecht.

Doelpunten makers: Jeroen Korver(5x), Sharon Moen(3x), Sophia van der Horst(2x), Timo Jongerling(2x), Goof van Straaten(1x) en Megan van Aken(1x).

In het eerste competitieduel heeft de A1 van Atlantis een knappe overwinning behaald bij LUNO waar het via een 5-8 ruststand de wedstrijd uiteindelijk wist te winnen met 9-14.Atlantis A1/Van Dam Bedrijfsdiensten komt ook dit jaar uit in de 2e klas en treft de volgende tegenstanders: ALO (Den Haag), Fiducia … Lees meer »