Hertha verslaat Diemen op eigen veld

Geplaatst op: 8 november 2010

Hertha won afgelopen zaterdag thuis met 4-2 van Diemen. De thuisploeg was oppermachtig in de eerste helft en stond met de rust op een comfortabele 4-0 voorsprong. In de tweede helft was Hertha geen schim meer van de goed voetballende ploeg uit de eerste helft, waarna naar 90 minuten voetballen een 4-2 eindstand op het bord stond.

In de openingsfase kreeg Hertha direct mogelijkheden om de score te openen. De thuisploeg zette de gasten onder druk en probeerde met een hoog baltempo de verdediging van Diemen kapot te spelen. Na 15 minuten kwam Hertha op voorsprong, Jorg Landwaart werd diep gestuurd en schoot de openingstreffer binnen, 1-0. Hertha bleef de aanval zoeken en wilde het duel in een vroeg stadium beslissen. Na een half uur spelen verdween een droge knal van Wessel Mayer in de hoek, 2-0. Diemen had tot aan de 2-0 nog weinig te vertellen gehad, maar kreeg door balverlies van Hertha op het middenveld een grote mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd. De spits van Diemen omspeelde Wouter Moen, maar schoot voor het open doel in het zijnet. Vlak voor rust besliste Hertha de wedstrijd. Landwaart kon zorgde met twee doelpunten voor een comfortabele 4-0 voorsprong.

Na rust was Hertha in de veronderstelling de voorsprong rustig uit te kunnen bouwen. De eerste kans in de tweede helft was voor de thuisploeg, maar de keeper van Diemen kon reddend optreden. In de tegenstoot was het raak. Diemen kon via de supersnelle spitsen gevaarlijk worden en na 50 minuten spelen zelfs de 4-1 binnen schieten. Hertha was de tweede helft slordig en geen schim meer van de ploeg die in de eerste helft bij vlagen goed voetbal speelde. Na ruim een uur spelen kon Diemen zelfs de marge verkleinen, opnieuw kon de spits van Diemen vrij uithalen. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Hertha nog een paar levensgrote kansen, maar de wedstrijd eindigde in een 4-2 overwinning.

Door de overwinning blijft Hertha ongeslagen koploper. Concurrenten Nita en Zuid-Oost United kwamen niet in actie, de wedstrijden werden afgelast. De overige uitslagen in de competitie waren: JOS/Watergraafsmeer - DOB 1-0 en Nieuw West - Buitenveldert 1-2.

Hertha 2 verloor op eigen veld de derby van Argon met 0-1. Zaterdag kan Hertha 2 zich revancheren wanneer het opnieuw een derby speelt, uit tegen CSW in Wilnis. De wedstrijd begint om 15.30 uur.
Hertha 1 is zaterdag vrij. Dinsdag 16 november speelt Hertha een oefenwedstrijd tegen KDO, dat uitkomt in de derde klasse zondag. De wedstrijd begint om 20.15 uur op Sportpark de Molmhoek. De volgende competitiewedstrijd is een erg belangrijke, zaterdag 20 november komt nummer drie Zuid-Oost United op bezoek in Vinkeveen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Hertha won afgelopen zaterdag thuis met 4-2 van Diemen. De thuisploeg was oppermachtig in de eerste helft en stond met de rust op een comfortabele 4-0 voorsprong. In de tweede helft was Hertha geen schim meer van de goed voetballende ploeg uit de eerste helft, waarna naar 90 minuten voetballen … Lees meer »