Weer net geen winst voor Atalante D1

Geplaatst op: 8 november 2010

Afgelopen zaterdag 6 november mocht Haaxman/Verbruggen dames 1 afreizen naar Amersfoort. Om 12.30 uur mochten de dames aantreden tegen AVV Keistad D3. Zij stonden op de ranglijst 1 plaats boven Atalante D1, dus er zouden mogelijkheden op punten moeten zijn. Deze keer had coach Sjaak Immerzeel maar beschikking over zeven speelsters. Het team moest het doen zonder de geblesseerde Daniëlle van der Horst (kuit) en de geopereerde Carin van Kouwen. Eerstgenoemde was er wel bij om de dames vanaf de kant aan te moedigen en te voorzien van water en lekkernijen. Nancy Lijten werd deze wedstrijd niet ingezet als libero, zodat er toch nog wisselmogelijkheden waren.

De 1e set begon met een 6-1 achterstand door een hoge servicedruk van Keistad. Coach Sjaak was genoodzaakt direct een time-out te nemen om de dames aan te sporen de pass bij spelverdeelster Irma Schouten te brengen. Dames 1 kwam terug tot 11-8 door goede passes, servicedruk van Atalante zijde, een goed blok van Suzan Heijne/Irma Schouten en een aanvallend scorende Loes Kuijper op buiten. Een 2e time-out op 18-14 moest de rust terugbrengen in het team. AVV Keistad liep uit tot 21-14. Coach Sjaak wisselde Jana Chatrnuchova op het midden in voor Marleen Sondermeijer om nog te proberen de set te redden. Slimme plaatsballen in het midden van Nancy en Suzan volgden. Dames 1 kwam terug tot 22-19 en na een doortikbal van Irma was het ineens 22-21. De 2 time-outs van AVV Keistad mochten niet meer baten. Door een sterke serviceserie van Suzan en perfecte rallypasses kon Irma de aanvalsters prima bedienen. Keistad kon niets meer afmaken en met 23-25 ging het 1e punt naar Haaxman/Verbruggen D1.

De 2e set bleef Jana op het midden staan voor Marleen. Weer begon de set hetzelfde als de 1e. De sprongservice van 1 van de dames van AVV Keistad was niet onder controle te krijgen en opnieuw moest coach Sjaak ingrijpen met een time-out op 7-1. Met variatie in de aanval, slimme plaatsballen van Mirjam van der Strate rechtdoor achterin en geplaatste aanvallen van Nancy kwam Haaxman/Verbruggen D1 terug naar 15-11. Het bleef over en weer gaan met servicefouten, aanvallen die scoorden en plaatsballen. Op 16-13 werd Marleen ingewisseld voor Mirjam om aan het net wat meer lengte te hebben voor de aanval en het blok. Op 18-13 nam coach Sjaak zijn 2e time-out, maar Atalante dames 1 bleef achter de feiten aanlopen. Bij 21-16 werd Mirjam weer teruggewisseld voor Marleen op de serviceplaats. Er volgde nog een service ace van Mirjam, maar het mocht niet meer baten. De 2e set ging met 25-18 naar AVV Keistad.

De 3e set werd er door coach Sjaak weer wat gewisseld in de opstelling. Marleen ging op de diagonaal, Nancy op buiten en Loes mocht als wissel (voor bijna alle posities) aan de kant beginnen. Vanaf het begin van de set was het een opgaande strijd. Bij 6-8 kwam er een wissel bij AVV Keistad door de servicedruk van Suzan. Er was veel aanvalsdruk aan beide zijden. De passes kwamen perfect bij Irma en ze kon lekker variëren. Door een blokje van Irma en de servicedruk van Mirjam moest AVV Keistad bij 13-15 een time-out nemen. Met mooie passes van Suzan op de sprongservice van AVV Keistad en opnieuw een blok van Irma bleef het gelijk opgaan. Bij 22-22 was het de beurt aan Atalante om in een time-out de rust te zoeken. Goed verdedigend werk van Nancy en opnieuw een time-out bij 24-23 voor AVV Keistad hebben het harde werken van Haaxman/Verbruggen D1 opnieuw beloond. Met 24-26 werd het 2e punt binnengehaald.

De 4e set had dezelfde opstelling als de 3e. Tot 8-8 was het een gelijk opgaande strijd. Maar door weinig servicedruk en slordig afmaken zag coach Sjaak zich genoodzaakt Loes voor Marleen op de diagonaal in te wisselen na de 1e time-out op 14-8. Door veel passfouten en teveel nadenken hoe we druk konden zetten bij AVV Keistad moest coach Sjaak bij 19-11 zijn 2e time-out nemen. Hierin gaf hij aan dat alle remmen los moesten om nog iets te kunnen betekenen in deze set, maar het mocht niet meer baten. Met 25-12 ging de 4e set naar AVV Keistad.

De 5e set werd een erg spannende set. Loes bleef voor Marleen op de diagonaal staan. Door een kleine serviceserie van Irma kwam Atalante D1 met 1-2 voor. Door goede passes van met name Jana en mooi geplaatste aanvallen kwam Atalante D1 op 4-5 en op 7-8 werd er gewisseld van speelhelft. De 1e time-out van coach Sjaak kwam op 8-9. Door een goed blok van Jana/Mirjam volgde een time-out van AVV Keistad op 10-11. De middenspeelsters van AVV Keistad wisten veel te scoren en op 13-12 kwam de laatste time-out van Atalante. Een mooie aanval van Mirjam en een 2e balletje van Irma bracht 14-15 op het scorebord en de laatste time-out van de wedstrijd voor AVV Keistad met zich mee. Door het net niet kunnen afmaken in de laatste fase en de goed scorende middenspeelster van AVV Keistad werd de winst uit handen werd genomen. Met 17-15 ging de 5e set verloren.

Aankomende vrijdag 12 november tegen Lovoc in De Boei (21.00u) gaan we ons best weer doen om nu eens meer dan 2 punten binnen te halen.

Afgelopen zaterdag 6 november mocht Haaxman/Verbruggen dames 1 afreizen naar Amersfoort. Om 12.30 uur mochten de dames aantreden tegen AVV Keistad D3. Zij stonden op de ranglijst 1 plaats boven Atalante D1, dus er zouden mogelijkheden op punten moeten zijn. Deze keer had coach Sjaak Immerzeel maar beschikking over zeven … Lees meer »