Hertha beslist de wedstrijd in tweede helft

Geplaatst op: 2 november 2010

Hertha heeft afgelopen zaterdag opnieuw drie punten aan haar totaal kunnen toevoegen. De Vinkeveners stelden de zege pas in de tweede helft veilig en wonnen verdient van het hardwerkende Buitenveldert, 0-3.

In de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Buitenveldert had Hertha flink wat personele problemen. Tim Bendermacher en Pieter Liesveld waren door blessures niet in staat te spelen, daarnaast begonnen er een aantal spelers niet fit aan de wedstrijd. Door de blessures moest trainer Sjaak ten Den de opstelling op een aantal plaatsen wijzigen, waardoor Joshua van Andel als rechtsback en Peter Post als linksback startten.

Hertha begon voorzichtig aan de wedstrijd, maar was wel de eerste ploeg die gevaar kon stichten. Een schot van Rick Aarsman hobbelde voor langs na terugleggen van Erik Post. Aan de andere kant kon Buitenveldert nauwelijks gevaarlijk worden. Hertha had het meeste balbezit en creëerde een aantal goede mogelijkheden maar de eindpass of de afronding was slordig. De afvallende bal was steeds voor Buitenveldert en waardoor de ploeg zich onder de druk van Hertha kon voetballen zonder voor echt doelgevaar te zorgen. Vlak voor rust was er nog een uitstekende kans voor Jorg Landwaart, zijn inzet stuitte op de keeper.
In de tweede helft startte Hertha uitstekend. Na de aftrap van Buitenveldert werd direct de bal veroverd en Landwaart diep gestuurd. Landwaart schoot met links de bal in de verre hoek en opende hiermee de score, 0-1.

De openingstreffer leek meteen het einde van de wedstrijd, zeker nadat Hertha na 52 minuten spelen de score verdubbelde. Een prachtige aanval via Wim Mollers, Jorg Landwaart en Erik Post werd mooi afgerond door Wessel Mayer. Echter de scheidsrechter liet zich verleiden door de grensrechter om de goal af te keuren wegens een tweede bal op het veld. Dat de tweede bal totaal geen invloed had op het doelpunt deed voor de arbitrage niet ter zaken.
Hertha liet zich in de fase na het afgekeurde doelpunt onnodig terugdringen. Hertha vergat het duel te beslissen door de voorsprong te verdubbelen. De inzetten van Mayer, Post en Landwaart werden gepareerd door de keeper. De thuisploeg kon tweemaal gevaarlijk worden. Wouter Moen redde op een kopballetje van dichtbij en een uitstekende bloktackle van Lars Overzee voorkwam verder problemen voor de Vinkeveners. Aan de andere kant leidde Overzee de definitieve beslissing van de wedstrijd in. Een corner van Mayer werd bij de tweede paal goed ingekopt door Overzee waarna Aarsman de bal het laatste zetje kon geven, 0-2. Het slotakkoord was voor Wim Mollers, hij bekroonde een goede wedstrijd met een prachtige goal. Mollers controleerde een hoge bal op het middenveld, liet de bal eenmaal stuiteren en schoot de bal van ruim twintig meter keihard in de bovenhoek, 0-3.

Hiermee werd de wedstrijd in de tweede helft beslist en behaalde Hertha een verdiende overwinning. Door de overwinning blijft Herhta ongeslagen koploper. Concurrent Nita won thuis met 9-2 van Nieuw West en blijft in het spoor.

Hertha 2 verloor de topper van FC Almere (3-1) en lijkt tijdelijk te moeten afhaken voor de strijd om de eerste plaats. Hertha 2 speelt zaterdag thuis de derby tegen Argon. De wedstrijd begint om 12.00 uur.

Hertha 1 speelt aanstaande zaterdag thuis tegen Diemen. De wedstrijd begint om 14.30 uur op Sportpark de Molmhoek.

Hertha heeft afgelopen zaterdag opnieuw drie punten aan haar totaal kunnen toevoegen. De Vinkeveners stelden de zege pas in de tweede helft veilig en wonnen verdient van het hardwerkende Buitenveldert, 0-3. In de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Buitenveldert had Hertha flink wat personele problemen. Tim Bendermacher en Pieter Liesveld … Lees meer »