Argon behoudt aansluiting

Geplaatst op: 1 november 2010

In een wedstrijd, die meer in de herinnering zal blijven door de spanning als door het goede spel, heeft Argon via een minimale zege op FC Hilversum de aansluiting met de subtop achter koploper FC Oss weten te behouden. De gasten uit Hilversum gingen niet alleen zonder punten huiswaarts, maar zagen tien minuten voor het einde ook twee spelers vervoegd naar de kleedkamer gezonden worden.

In de openingsfase waren het de bezoekers, die elkaar wat makkelijker wisten te vinden en daarmee de bovenliggende partij waren. Middenvelder Koppel profiteerde bijna van balverlies van Aziz Ouaouirst, maar zijn schot van afstand verdween naast het doel van Kevin Rijnvis. Na 11 minuten slaagde dezelfde speler er wel in het leer langs de Mijdrechtse doelman te werken, maar de vrijheid die hij daarbij had, was afgedwongen door een overtreding op Jasper de Haer, zodat deze goal terecht werd geannuleerd.

Na 20 minuten kwam Argon wat meer in de wedstrijd en daardoor ging de strijd meer gelijk op. Deze strijd leverde ook wat kaarten op van de wat onzeker leidende scheidsrechter, halverwege de eerste helft stond de teller al op 4, waarbij de gasten er 3 in ontvangst namen. Na een half uur was er het eerste echte doelgevaar voor het doel van doelman Hilbers van de gasten, na een vrije trap van Kevin van Essen slaagde Jasper de Haer er in de bal langs de sluitpost te knallen, maar omdat hij dat volgens de assistent deed in buitenspelpositie kwam ook deze treffer niet in het boekje van de scheidsrechter terecht.

Kort daarna was er de eerste echt vloeiend lopende aanval van Argon, waaruit Rory van Gulik de bal voor de goal bracht, die door Brayton Biekman fraai werd ingeschoten, maar doelman Hilbers slaagde er in de bal tot hoekschop te verwerken. Met enige gevaarlijke hoekschoppen van Argon zijde kwam het rustsignaal na een eerste helft, waarin de thuisploeg zich dus had weten op te richten.

Dat beeld bleef ook na de doelwisseling bestaan, onder dat dit echter tot grote doelkansen leidde. Patrick Lokken schoot na een voorzet van Rory van Gulik (voor het eerst dit seizoen in een competitiewedstrijd in de basis na zijn voetblessure) over het doel van Hilbers, voor de rest bleef de defensie van Hilversum overeind, net als de verdediging van de thuisploeg, die er voor de derde wedstrijd op rij in slaagde om de nul te handhaven. Dat lukte de gasten niet, want in minuut 79 sjouwde Brayton Biekman achter een pass van Aziz Ouaouirst aan, ging het duel aan met verdediger van der Meulen, die zich genoodzaakt zag de passerende aanvaller in het strafschopgebied onderuit te trekken. Scheidsrechter Gerritsen deed, wat de regels voorschrijven, stuurde de verdediger met rood naar de kant en deponeerde de bal op de stip. Patrick Lokken bleef koelbloedig en schoot de bal in de hoek, die niet door de doelman werd gekozen voor de 1-0. Nog voor de aftrap stond FC Hilversum met negen spelers, omdat El Makrini zijn ongenoegen verbaal kenbaar maakte aan de scheidsrechter en daarmee zijn tweede gele kaart binnen haalde.

In het resterende kleine kwartier kwamen er de nodige mogelijkheden voor Argon, waarbij met name de kans die Brayton Biekman werd geboden door Aziz Ouaouirst een treffer op had moeten leveren, maar omdat dit werd verzuimd bleef de kans bestaan, dat de gasten nog voor een verrassing konden zorgen. En ruim in blessuretijd kwam die mogelijkheid er ook voor invaller El Abbassi, maar zijn inzet uit moeilijke hoek werd door doelman Kevin Rijnvis onschadelijk gemaakt waardoor de volle winst toch in Mijdrecht bleef.

In een wedstrijd, die meer in de herinnering zal blijven door de spanning als door het goede spel, heeft Argon via een minimale zege op FC Hilversum de aansluiting met de subtop achter koploper FC Oss weten te behouden. De gasten uit Hilversum gingen niet alleen zonder punten huiswaarts, maar … Lees meer »