Terechte nederlaag voor KDO in Amstelveen

Geplaatst op: 1 november 2010

Na het competitieloze weekend van vorige week, speelde KDO 1 afgelopen zondag in Amstelveen tegen NFC/Brommer. NFC/Brommer, net als KDO vorig seizoen gepromoveerd uit de vierde klasse, stond voor aanvang van de wedstrijd op de derde plaats. De wedstrijden tussen KDO en NFC/Brommer stonden de afgelopen seizoenen altijd garant voor veel spektakel en spanning langs de lijn. Daar bleek de wedstrijd van vandaag echter een uitzondering op te zijn.

NFC/Brommer heeft zich afgelopen zomer flink versterkt met een aantal technische en balvaardige aanvallende spelers. Door het snelle en goed verzorgde positiespel van NFC/Brommer had KDO direct zijn handen vol om de Amstelveners in bedwang te houden.
Na een kwartier spelen kwam NFC/Brommer verdiend op voorsprong, nadat een inzet in eerste instantie op de lat belandde, maar in de rebound was het wel raak, 1-0. De grootste kracht van NFC/Brommer was deze middag de voorhoede. Met twee zeer begaafde individuele spelers aan de zijkant en een sterke fysieke spits zal dit team het nog vele ploegen erg lastig gaan maken deze competitie. KDO kon geen vuist maken en mocht blij zijn dat er met 1-0 gerust kon worden.

In de tweede helft kreeg KDO iets meer grip op de Amstelveners en was in de 65e minuut dichtbij de gelijkmaker via Jochem Kok. De inzet van Kok ging echter van dichtbij naast.
Na deze mogelijkheid toonde NFC/Brommer nogmaals haar klasse en was dichtbij de 2-0, maar de lat behoedde KDO tot tweemaal toe voor een grotere achterstand. In de 75e minuut besliste NFC/Brommer de wedstrijd definitief. Uit een vrije trap van de rechterkant kon de sterke Amstelveense spits de 2-0 binnenkoppen achter doelman Peter Onderwater.
Vijf minuten later maakte NFC/Brommer optimaal gebruik van de geboden ruimte en werd het nog 3-0.

De 3-0 overwinning van NFC/Brommer is terecht te noemen, want KDO heeft eigenlijk geen moment in de wedstrijd gezeten deze middag. Gelukkig kunnen de Kwakelaars zich volgende week revancheren voor het eigen publiek tegen HBC. De Heemsteders pikten afgelopen zondag knap één punt af van koploper ZSGO/WMS. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt nu vier punten. KDO is er alles aangelegen om het fysiek sterke HBC de voet dwars te zetten om hopelijk een goed resultaat neer te zetten. De wedstrijd begint om 14:00 uur in De Kwakel, dit mag u niet missen!

KDO 2 vergeet te scoren in Haarlem
KDO 2 heeft afgelopen zondag niet kunnen winnen in Haarlem tegen DSS 3. In een wedstrijd waarbij de Kwakelaars minimaal driekwart van de tijd de bal in bezit hadden, kon KDO de bal niet achter de zeer goedkeepende Haarlemse doelman krijgen. Het punt werd door DSS gevierd alsof zij gewonnen hadden en voor KDO was het een grote domper dat zij niet wisten te scoren.

Aanstaande dinsdag (2 november) om 19:30 uur speelt KDO 2 in de tweede ronde van de beker tegen ZSGO/WMS 2. Zondag om 11:30 uur staat de competitiewedstrijd tegen Zaanlandia 2 op het programma in De Kwakel. Zorg dat u erbij bent!

Na het competitieloze weekend van vorige week, speelde KDO 1 afgelopen zondag in Amstelveen tegen NFC/Brommer. NFC/Brommer, net als KDO vorig seizoen gepromoveerd uit de vierde klasse, stond voor aanvang van de wedstrijd op de derde plaats. De wedstrijden tussen KDO en NFC/Brommer stonden de afgelopen seizoenen altijd garant voor … Lees meer »