Hertha wint na spectaculaire slotfase

Geplaatst op: 25 oktober 2010

In de openingsfase van de wedstrijd leek er voor Hertha geen vuiltje aan de lucht. Hertha had het meeste balbezit en probeerde combinerend een opening in de verdediging van VIOD te vinden. Spits Erik Post was constant aanspeelbaar, waardoor Hertha steeds gevaarlijk kon worden. De thuisploeg creëerde een aantal uitstekende kansen, maar de scherpte in de afronding ontbrak. In een zeldzame tegenstoot kreeg VIOD een vrije trap op de rand van de zestien. De vrije trap werd langs de muur binnen geschoten, 0-1. Hertha liet zich niet van de wijs brengen door de achterstand en zocht direct weer de aanval. Uit een aantal corners kreeg vooral Rick Aarsman een aantal grote kansen, maar zijn vizier stond niet op scherp. In de eerste helft werd er niet meer gescoord. Hertha deed zich zelf veel te kort en stond na 45 minuten voetballen volledig tegen de verhouding in op achterstand.

Na de rust was het spelbeeld onveranderd. Hertha had het beste van het spel en bleef op zoek naar de gelijkmaker. In de 55ste minuut kreeg Hertha een strafschop, Wessel Maijer schoot onberispelijk raak vanaf de stip, 1-1. De gelijkmaker was voor Hertha het startsein om de druk verder op te voeren. De thuisploeg werd echter niet meer zo gevaarlijk als in de eerste helft en de gasten uit Tienhoven kwamen er steeds meer uit via de counter. Na zeventig minuten spelen kwam Hertha eindelijk op voorsprong. Een wederom goed ingedraaide corner van Maijer zorgde voor een hachelijke situatie in het vijf meter gebied van VIOD. Tim Bendermacher was attent en schoot de rebound binnen, 2-1. Het verzet van VIOD leek hiermee gebroken maar in de 83ste minuut kwam de ploeg plotseling gelijk. De gelijkmaker kwam voor Hertha hard aan. Binnen twee minuten kwam VIOD zelfs op voorsprong, de bal viel plotseling voor de voeten van de spits die keeper Wouter Moen kansloos liet, 2-3. Binnen drie minuten leek Hertha de wedstrijd weg te geven en hiermee uniek puntverlies te lijden op eigen veld. Hertha probeerde er nog een slotoffensief uit te persen en er werd met Ski Klesman nog een extra spits gebracht. In de 90ste minuut schoot Wim Mollers hard raak, 3-3, en leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen. In de blessuretijd kreeg Hertha nog een corner, de bal kwam via Dennis van der Broek bij Bendermacher terecht, die uit een onmogelijke hoek de bal achter de uitstekende keeper van VIOD werkte, 4-3. Hiermee kreeg Hertha loon na werken, maar maakte het zichzelf bijzonder moeilijk.

Door de overwinning blijft Hertha ongeslagen. Opmerkelijk is dat de overige ploegen uit de competitie niet in actie kwamen, hiermee staat Hertha alleen bovenaan met drie punten voorsprong op Nita. Zuid-Oost United volgt op één punt achterstand op de nummer twee, de ploegen hebben nog wel een wedstrijd tegoed.

Hertha 2 won met 5-0 in een uitstekende wedstrijd tegen Zuidvogels. Thomas Liesveld opende de score en zorgde voor een 1-0 ruststand. Na rust scoorden Dave Ruijzenaars tweemaal, Jeroen van den Bosch en Ruben Strubbe voor Hertha 2. Zaterdag speelt Hertha 2 de topper tegen FC Almere. Er zal om 14.30 uur worden afgetrapt in Almere.

Hertha speelt zaterdag uit tegen SC Buitenveldert. Om 15.00 uur zal er worden afgetrapt op Sportpark Buitenveldert in Amsterdam.

Hertha is afgelopen zaterdag met de schrik vrij gekomen door op de valreep de wedstrijd in Vinkeveens voordeel te beslissen. In een wedstrijd waarin Hertha, vooral in de eerste helft, zich zelf veel te kort deed, werd er in de laatste seconde van de wedstrijd alsnog gewonnen (4-3). In de … Lees meer »