Hertha en Nita houden elkaar in evenwicht

Geplaatst op: 18 oktober 2010

De topper tussen Hertha en Nita is geëindigd in een gelijkspel (1-1). De toeschouwers op een drukbezocht Sportpark de Molmhoek zagen een interessante wedstrijd waarin de punten werden gedeeld.

Hertha en Nita begonnen afwachtend aan het duel. Nita speelde de bal achterin rustig rond en de thuisploeg wachtte de gasten rond de middenlijn op. Nita had na vijf minuten de eerste mogelijkheid. Hertha vergat druk te zetten uit een afgeslagen corner, waardoor de rechtsbuiten van Nita vrij kon uithalen, zijn inzet ging naast. Hertha stond tactisch goed en gaf weinig mogelijkheden weg, maar de spelers liepen te veel achteruit. Mede door de harde tegenwind kwamen de Vinkeveners niet echt aan voetballen toe. Na ruim een half uur voetballen kwam Nita plotseling op voorsprong. De behendige aanvallende middenvelder van Nita ging naar de grond en werd beloond met een strafschop. De gasten uit Nieuwer Ter Aa maakten gretig gebruik van deze mogelijkheid en keeper Wouter Moen werd kansloos gelaten, 0-1. Hertha probeerde na de achterstand wat meer vooruit te voetballen, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet.

In de rust moesten Jorg Landwaart en Pieter Liesveld geblesseerd achterblijven, Peter Post en Ski Klesman namen hun posities over. Hertha begon de tweede helft met de wind in de rug en probeerde de druk op de verdediging van Nita op te schroeven. Er kwam meer tempo in de wedstrijd en de thuisploeg creëerde enkele kansen. Toch had Hertha een corner nodig om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Een corner van Wessel Mayer werd bij de tweede paal binnen gelopen door aanvoeder Dennis van de Broek, 1-1. Na de gelijkmaker had Hertha nog kansen op de voorsprong, Rick Aarsman kon bijna profiteren van een te korte terugspeelbal en een inzet van Tim Bendermacher werd van de lijn gehaald.

In de slotfase kwam Nita nog met tien man te staan. De warrig fluitende scheidsrechter stuurde de laatste man met twee keer geel van het veld. Hertha had in deze fase een duidelijk overwicht, maar konden door één moment van onoplettendheid de wedstrijd nog verliezen. De spits van Nita kon de bal vrij inkoppen, maar Moen haalde met een prachtige reflex de bal via de lat uit de bovenhoek. Hiermee eindigde een boeiende topper in een 1-1 gelijkspel. Nita was de betere ploeg in de eerste helft en de tweede helft was geheel voor Hertha.

Hertha 2 verloor op eigen veld van JSV Nieuwegein met 2-4. Volgende week speelt Hertha 2 thuis tegen Zuidvogels. De wedstrijd begint om 12.00 uur.

Hertha speelt zaterdag thuis de inhaalwedstrijd tegen VIOD Tienhoven. De wedstrijd van 11 september ging niet door vanwege de afwezigheid van de scheidsrechter. Om 14.30 uur zal er worden afgetrapt op Sportpark de Molmhoek.

De topper tussen Hertha en Nita is geëindigd in een gelijkspel (1-1). De toeschouwers op een drukbezocht Sportpark de Molmhoek zagen een interessante wedstrijd waarin de punten werden gedeeld. Hertha en Nita begonnen afwachtend aan het duel. Nita speelde de bal achterin rustig rond en de thuisploeg wachtte de gasten … Lees meer »