Atlantis heeft genoeg aan ruime voorsprong

Geplaatst op: 18 oktober 2010

Door goed spel aan het begin van de wedstrijd konden de punten mee naar Mijdrecht worden genomen. Doordat aan het einde van de wedstrijd de concentratie bij de ploeg weg viel werd een ruime voorsprong maar net behouden. Bij het laatste fluitsignaal was DSO terug komen tot 8-9.
Atlantis gaat momenteel aan kop in de 4e klasse met slechts een voorsprong van twee punten op DSO.Om deze positie te behouden was het dus noodzakelijk om de wedstrijd te winnen.

Atlantis begon goed en scherp aan de wedstrijd. Dat resulteerde voor het eerste aanvalsvak in twee doelpunten. Helaas kon het tweede aanvalsvak niet zo snel tot scoren komen waardoor DSO al snel terug kon komen tot 2-2. De concentratie werd hierna bij Atlantis even op scherp gezet waardoor er geen onnodige kansen meer werden weg gegeven. Het tweede aanvalsvak kreeg hierdoor ook meer tijd om de kansen te verzilveren en om de voorsprong uit te breiden. Uiteindelijk werd er gerust met een stand van 3-5 in het voordeel van Atlantis.

Na rust kwam Atlantis goed uit de startblokken. De ploeg kon naar mate de wedstrijd vorderde uitlopen naar een voorsprong van 3-9. DSO moest iets doen en bracht veel jeugd in de ploeg. Hierdoor kwam DSO steeds beter in de wedstrijd. De concentratie bij Atlantis was na deze wissels weer ver te zoeken. Er werden te veel kansen weg gegeven wat resulteerde in vijf Alkmaarse doelpunten.
Uiteindelijk was het de scheidsrechter die de wedstrijd op tijd afblies voor Atlantis. Het team kon terug kijken op een wedstrijd waarin ruim 50 minuten goed werd gespeeld maar waarbij in het laatste kwartier de winst nog bijna uit handen werd gegeven. Het is een goed leermoment voor de ploeg dat mee zal worden genomen naar de tweede helft van de veldcompetitie. Atlantis gaat de veldwinterstop in op een gedeelde eerste plaats met DTS, uitgaande van het feit dat DTS haar laatste wedstrijd zal winnen. Atlantis 1 zal in de zaalcompetitie die binnenkort begint, uitkomen in de 3e klasse, waar het een zwaar seizoen zal worden. Er zal vol gestreden moeten worden voor alle belangrijke punten.

Afgelopen zaterdag speelde het door de Rabobank gesponsorde Atlantis 1 uit tegen DSO in Alkmaar. Tegen deze ploeg was Atlantis in het vorige seizoen al vier keer succesvol geweest.. Gelukkig werd ook deze keer gewonnen. Door goed spel aan het begin van de wedstrijd konden de punten mee naar Mijdrecht … Lees meer »