Argon wint fortuinlijk bij Quick´20

Geplaatst op: 18 oktober 2010

De eerste 15 minuten van de wedstrijd voetbalde Argon aardig en kwam men via Aziz Ouaouirst op een 1-0 voorsprong. Dit doelpunt kwam tot stand na een grote fout van Mirko Zwiers. Hij kopte de bal recht in de voeten van Aziz. Hier wist de spelverdeler van Argon wel raad mee, hij schoot de bal beheerst in de linker benedenhoek: 1-0.
Vanaf dat moment liet Argon Quick´20 komen, maar Quick wist niet wat ze met deze ruimte aan moesten. Argon was erg slordig in balbezit en zocht steeds de moeilijke oplossing. Hierdoor was Quick de bovenliggende partij zonder dat het zelf tot goed voetbal kwam. De schrijver van dit verslag had vervolgens meerdere kantjes in zijn aantekeningenboekje nodig om de kansen voor Quick te noteren. Kamphuis, Winkelhuis en Pothast waren meerdere keren dichtbij een doelpunt.

Voor Argon had Aziz nog één keer moeten scoren. Van dichtbij schoot hij de bal op de goal, maar deze werd door Weusthof met de borst van de doellijn gehaald. Quick´20 was het tweede gedeelte van de eerste helft duidelijk de betere ploeg, maar ging onzorgvuldig met de kansen om. Het was dan ook een wonder dat Argon met een voorsprong de rust haalde.

Na rust kreeg Argon de kans om op 2-0 te komen. In de 51e minuut kopte Patrick Lokken uit een corner net naast. Dit was voor Argon één van de weinige kansen in de tweede helft, want het was vooral eenrichtingsverkeer richting de goal van de club uit Mijdrecht. Kamphuis kreeg de grootste kans van de wedstrijd toen hij in de 57e minuut alleen op Singels afging. De spits speelde de bal echter te ver voor zich uit waardoor Maxime Singels redding kon brengen. In de rebound was Desmond Holtman al net zo ongelukkig, zijn inzet belandde op de paal.

Singels redde in de 63e minuut twee keer knap op een afstandschot van Winkelhuis. Twee minuten later wisselde Quick´20 trainer Nijhuis een verdediger voor een extra aanvaller om zo één op één te gaan spelen achterin. Winkelhuis was later weer dichtbij een doelpunt, maar weer stond Singels in de weg. In de blessuretijd kopte Engbers namens Quick´20 van dichtbij over.

In de laatste minuut van de blessuretijd was Argon erg gelukkig toen een ouderwetse scrimmage geen goal opleverde. Bijna alle Argon spelers stonden op de doellijn en met het nodige kunst en vliegwerk werd de bal weggewerkt. Dit leverde Maxime Singels een vervelende blessure aan het gezicht op. Kort hierna floot de scheidsrechter af en was de eerste thuisnederlaag voor Quick´20 een feit.

Argon staat nu gedeeld derde op de ranglijst, maar heeft nog steeds een negatief doelsaldo. Positief is dat de Argon defensie niets tot weinig weg geeft. Als er nu ook vaker gescoord gaat worden levert dit makkelijker de winstpunten op. Komende zondag komt Argon niet in actie, in plaats daarvan speelt het zaterdag al voor de beker thuis tegen Focus´07.

Opstelling Argon: Maxime Singels, Nick Vijlbrief, Jasper de Haer, Tuan Trong Minh, Jocelino de Sa, Kevin van Essen (70e minuut Lorenzo Lassooij), Brayton Biekman (83e minuut Erik Mulder), Anton den Haan, Patrick Lokken, Aziz Ouaouirst, Joshua Patrick.

Opstelling Quick´20: Kampjes, Van Halteren, Van Zetten (57. J.Olde Monninkhof), Veensma, Zwiers, Weusthof, Winkelhuis, Pothast (84. Gouriye), Engbers, Kamphuis, Holtman (78. Ravelli).

De verre uitwedstrijd in Oldenzaal heeft Argon drie punten opgeleverd. Hiermee kreeg Argon meer dan het verdiende, maar daar hadden de meegereisde supporters uit Mijdrecht geen problemen mee. Quick´20 vierde de dag voor de wedstrijd haar jubileumfeest en de wedstrijd tegen Argon bezorgde zodoende een dubbele kater. De eerste 15 … Lees meer »