Atalante D1 blij met een punt

Geplaatst op: 18 oktober 2010

Carin van Kouwen was terug van huwelijksreis en zo had oud-coach van V.V. Atalante D2 en vader van speelster Daniëlle van de Horst, invalcoach Wout van Vreeswijk, de beschikking over acht speelsters.
Dames 1 kwam goed uit de startblokken; de side-out werd direct gepakt en brutaal werd er een 5-2 voorsprong gepakt tegen het sterke Almeerse team. Helaas was het van korte duur, want Allvo nam snel de regie over en onder leiding van hun sterke spelverdeelster en middenaanvalsters kwam de sneltrein op gang om niet meer af te remmen. V.V. Atalante werd aan alle kanten overbluft en ging kansloos ten onder met 25-10.

De tweede set adviseerde coach van Vreeswijk het over een andere boeg te gaan gooien. We hadden de eerste set laten zien hoe het in ieder geval niet moest en dat moest in de tweede set compleet anders. Met Irma Schouten op service pakten de dames een kleine voorsprong. Uiteraard deed Allvo deze direct te niet, maar Atalante bleek strijdlustig. Marleen Sondermeijer pakte een aantal punten met haar blokkering en Loes Kuijper scoorde punten in de aanval. Helaas bleef VC Allvo steeds een paar punten voorstaan. Boven de 20 gekomen, was Atalante moegestreden en pakte Allvo de winst met 25-19.

De derde set wisselden Daniëlle en Marleen van plek, maar helaas had dit niet het gewenste resultaat. Vooral in de verdediging liet Atalante nu steken liggen en was het zo af en toe werkelijk prijsschieten voor Allvo. Halverwege de set kwam Carin in het veld voor Mirjam. De achterstand was echter al te groot om nog iets te kunnen betekenen en na een wissel aan Almeerse zijde was het helemaal gedaan. Drie gescoorde prikballen op een rij zorgden voor een gelopen zaak. Wederom kansloos ging deze set met 25-14 naar Allvo.

De vierde set stond volledig in het teken van eerherstel. Met wederom Irma op de service begon Atalante met een voorsprong. Door de goede verdediging aan Vinkeveense zijde kwam Atalante nu ook weer zelf aan aanvallen toe. Suzan en Daniëlle konden meer aangespeeld worden op midden en pakten direct hun punten mee. VC Allvo liet dit niet over zich heen gaan en kwam snel weer langszij. Op 8-10 achter kwam Mirjam op haar vertrouwde plaatsje binnen de lijnen voor Marleen. De service liep stukken beter, waardoor Allvo het midden minder kon aanspelen. De Atalanter verdediging onder leiding van libero Nancy Lijten liet geen bal meer op de grond komen, wat het team veel moed gaf. Het werd zeer spannend, maar uiteindelijk werd de set beslist in het voordeel van Atalante. Na een matige wedstrijd tegen een betere tegenstander was een set het hoogst haalbare.

Na drie wedstrijden staat V.V. Atalante dames 1 met slechts vier punten op een negende plaats. Daarbij moet wel vermeld worden dat het team alleen nog maar sterke tegenstanders heeft gehad. Aanstaande dinsdag (19 oktober) speelt dames 1 een bekerwedstrijd tegen VC Shot uit Zeist. Deze wedstrijd wordt om 21.00 uur in de Boei gespeeld. Een paar dagen later, vrijdag 22 oktober, speelt dames 1 wederom in de Boei tegen Prima Donna Kaas Huizen Dames 2 (de huidige nummer 1).

Afgelopen vrijdagavond moest dames 1 van V.V. Atalante, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame, afreizen naar Almere om daar te spelen tegen VC Allvo. Het team ging op pad zonder de zieke coach Sjaak Immerzeel en Jana Chatrnuchova. Carin van Kouwen was terug van huwelijksreis en zo had oud-coach … Lees meer »