Zwaarbevochten felbegeerde eerste overwinning voor KDO

Geplaatst op: 18 oktober 2010

Afgelopen zondag stond voor KDO 1 de thuiswedstrijd tegen Hillegom op het programma. De Kwakelaars, die de afgelopen weken vele complimenten ontvingen over het vertoonde spel, waren er alles aan gelegen om tegen Hillegom een goed resultaat neer te zetten. Hillegom, de ploeg die KDO vorig seizoen in de tweede ronde van de nacompetitie knap versloeg, wist zeven punten te halen uit de eerste zes wedstrijden. KDO speelde drie keer gelijk en om de aansluiting te behouden met de naaste concurrenten onderin was een overwinning van cruciaal belang.

In de basisopstelling van KDO waren plekken ingeruimd voor spits Martin Bax, middenvelder Timo Kas en doelman Kevin ten Brink. KDO startte de wedstrijd furieus en wist Hillegom direct naar achteren terug te dringen. Al in de derde minuut kwamen de Kwakelaars op voorsprong, nadat spits Bax de bal veroverde en Joeri Stange vrij voor de keeper wist te zetten. Stange aarzelde geen moment en schoot de 1-0 in de rechterbenedenhoek. KDO had duidelijk de smaak te pakken, want twee minuten later was het opnieuw raak. Een voorzet van wederom Martin Bax kwam voor de voeten van Jochem Kok, die fraai de 2-0 kon binnen schuiven. Ongekende beelden in De Kwakel, maar op dat moment was het zeer verdiend te noemen!

Naarmate de eerste helft vorderde nam KDO gas terug en kwam Hillegom beter in de wedstrijd. In de 25e minuut verdween een inzet van een Hillegom-speler uit het niets in de rechterbenedenhoek achter doelman Kevin ten Brink, 2-1. De wedstrijd kon weer alle kanten op gaan, wat de spanning alleen maar deed toenemen. Vlak voor rust bewees Martin Bax zijn waarde voor de ploeg door alert te reageren op het matige uitverdedigen van Hillegom.
Bax was er als de kippen bij en kopte de bal over de uitkomende doelman binnen, 3-1.

In de tweede helft gaf Hillegom zich niet zo maar verloren in De Kwakel en deed er alles aan om terug in de wedstrijd te komen. In de 65e minuut viel de aansluitingstreffer ook, zodat KDO in de laatste vijfentwintig minuten alle zeilen bij moest zetten om de punten aan de Vuurlijn te houden. Daarbij werd de ploeg niet geholpen door de ongelukkige rode kaart van invaller Doron Borger. Voor de ogen van de scheidsrechter gaf Borger zijn tegenstander een onhandige trap, waardoor hij direct terug naar de kleedkamer kon gaan. De Kwakelaars bleven vechten voor elke bal en tot grote vreugde van de vele toeschouwers floot de scheidsrechter na ruim vijfennegentig bloedstollende minuten af, waardoor de eerste overwinning voor KDO een feit was.

Door deze felbegeerde overwinning blijft KDO in de nek hijgen van haar directe concurrenten. Met zes punten uit zeven wedstrijden is er nog veel mogelijk dit seizoen. Volgende week zondag is KDO vrij, maar de week daarop spelen de Kwakelaars de uitwedstrijd tegen buurtgenoot NFC/Brommer. Een wedstrijd die op voorhand al garant staat voor veel spektakel en een prachtig sfeertje langs de lijn!

Veerkrachtig KDO 2 in slotfase langs NFC/Brommer
Afgelopen zondag stond speelde KDO 2 de streekderby tegen NFC/Brommer 2.
De Kwakelaars, die de afgelopen weken vaak ongelukkig punten lieten liggen, kwamen na twintig minuten spelen op 1-0 door een klassiek voorbeeld van een 'Rob Rewijk-actie'. Rewijk ontving de bal aan de rechterkant, gaf zijn tegenstander een panna en schoot de bal fraai in de linkerbenedenhoek, 1-0. Een minuut voor rust kwamen de Amstelveners op gelijke hoogte, zodat er met een 1-1 tussenstand werd gerust.

In de tweede helft kwam NFC/Brommer op 1-2 nadat er zeer matig werd verdedigd bij KDO achterin. KDO liet het hier niet bij zitten en bleef volop druk zetten op de Amstelveense verdediging. In de 80e minuut kregen de Kwakelaars loon naar werken en wist invaller Patrick van der Nesse op aangeven van Elton Shehu de gelijkmaker aan te tekenen, 2-2. KDO nam hier duidelijk geen genoegen mee en deed er alles aan om de volle buit binnen te halen. Twee minuten voor tijd mocht Roy Klijn aanleggen voor een vrije trap recht voor het doel. Klijn was onberispelijk en schoot de bal op fantastische wijze in de linkerhoek, 3-2. Een grote ontlading was er bij iedereen van KDO, want hier heeft de ploeg zolang naar gesnakt!

Door deze prachtige overwinning houdt KDO 2 aansluiting met de middenmoot. Volgende week speelt KDO de thuis de bekerwedstrijd tegen ZSGO/WMS 2. De week erop spelen de Kwakelaars tegen DSS 3 in Haarlem.

Afgelopen zondag stond voor KDO 1 de thuiswedstrijd tegen Hillegom op het programma. De Kwakelaars, die de afgelopen weken vele complimenten ontvingen over het vertoonde spel, waren er alles aan gelegen om tegen Hillegom een goed resultaat neer te zetten. Hillegom, de ploeg die KDO vorig seizoen in de tweede … Lees meer »