VZOD/vdBoon pakt 2 punten in bloedstollende wedstrijd

Geplaatst op: 12 oktober 2010

Afgelopen zaterdag stond voor VZOD/vdBoon de lastige wedstrijd tegen de koploper van de competitie op het programma, DKV uit IJmuiden. Het waren ideale omstandigheden om te spelen, een lekker zonnetje met een frisse maar zachte wind. De temperatuur was aangenaam en dat was ook te zien aan het publiek dat weer in groten getale aanwezig was. Vooraf werd er al gezegd dat dit een lastige wedstrijd zou worden. Maar VZOD zou VZOD niet zijn als het er niet met volle overgave tegen aan zou gaan om de twee belangrijke punten op sportpark Calslagen binnen te halen.

VZOD/vdBoon begon scherp en sterk aan de wedstrijd, waar het al meteen de eerste kans had op de openingstreffer. Helaas werd die niet verzilverd maar VZOD had haar visitekaartje achtergelaten. De openingstreffer kwam wel aan de andere kant van het veld door een doelpunt van DKV. Martijn Vervark had hier een antwoord op en bracht VZOD met een schot weer op gelijkhoogte: 1-1. Dit was het toonbeeld van vandaag. Twee ploegen die gelijk waren aan elkaar, veel acties en een oplopende score, waarbij geen van de twee ploegen een gaatje wist te slaan. Tien minuten voor rust gaf het scorebord een gelijke stand aan: 3-3. VZOD speelde een sterke eerste helft waar het goed mee kon gaan met DKV. Een doelpunt van Bart Verheul en van Eline Ruessink bracht VZOD zelfs een kleine voorsprong. DKV had een hierop nog een antwoord en scoorde voor de rust nog één keer, wat de stand op een kleine 5-4 voorsprong bracht voor het team van coach Klaas Bosman.

Met een goed gevoel ging VZOD/vdBoon de rust in, maar wist dat deze wedstrijd nog lang niet gelopen was. Toch werd voorzichtig rekening gehouden met de 2 winstpunten. De tweede helft begon DKV sterker dan in de eerste helft en VZOD moest orde op zaken stellen om niet tegen een grote achterstand op te lopen. Door een doelpunt van Bart Verheul bleef VZOD nog in het spoor van DKV en waardoor de achterstand beperkt bleef tot 6-7. Martijn Vervark en Willem Mast scoorden beiden en met nog een kwartier op de klok en een stand van 8-8 begon het einde van de wedstrijd te naderen en beide ploegen waren nog vol in de race voor de overwinning. Dit werd ook gezien door het publiek en dat liet dan ook van zich horen. Met veel gejuich, tromgeroffel en applaus lieten zij weten achten VZOD te staan en de overwinning hing in de lucht. Door een mooi afstandschot van Eric Spaargaren en Martijn Vervark had VZOD enige ruimte gecreëerd. DKV gaf zich echter niet gewonnen en was ook ijzersterk in de aanval, maar VZOD pareerde goed. Helaas moest er een tegendoelpunt worden toegestaan maar de sterk spelende Bart Verheul was nog niet klaar met scoren. Hij gaf VZOD weer de belangrijke voorsprong van twee doelpunten. Met nog enkele minuten en 11-9 op de klok leek het zo goed als gespeeld totdat DKV nog een doelpunt maakte. Met één doelpunt voor en de secondes die langzaam weg tikten kwam daar het verlossende fluitsignaal. De zware topper werd een overwinning door ijzersterk spel waarin goede kansen werden gecreëerd. Een tevreden trainer/coach Klaas Bosman; "een echte thriller waarbij VZOD zich van haar beste kant liet zien en absoluut niet onderdeed voor DKV. We toonden ons absoluut niet onder de indruk van de titelpretendent. Het is fantastisch dat het team de zeperd van vorige week op deze manier heeft weggepoetst. Het blijkt maar weer wat je met elkaar en voor elkaar kunt bereiken. Chapeau voor deze ommekeer."

Aankomende zaterdag speelt VZOD/vdBoon haar laatste veldwedstrijd uit tegen Korbis in Waddinxveen. Deze ploeg heeft de leiding overgenomen van DKV, wat dus betekent dat er weer een topper zit aan te komen. De wedstrijd wordt gespeeld om 15:30, komt allen! Niet alleen VZOD 1 wist te winnen, ook het tweede, derde en de junioren haalden de punten binnen. Bij de jeugd waren de resultaten wisselend: VZOD 1-DKV 1 11-10, VZOD 2-Vlug & Vaardig 3 12-6, VZOD 3-Vlug & Vaardig 2 6-5, DKV Victoria A1-VZOD A1 4-9, VZOD B1-TOP B3 5-3, VZOD C1-KIOS C1 2-14, Luno C2-VZOD C2 7-2, De Vinken D1-VZOD D1 19-4, VZOD D2-Badhoevedorp D2 1-9, VZOD E1-Thor E1 3-4, Luno E2-VZOD E2 2-4, KIOS F2-VZOD F1 1-3

Afgelopen zaterdag stond voor VZOD/vdBoon de lastige wedstrijd tegen de koploper van de competitie op het programma, DKV uit IJmuiden. Het waren ideale omstandigheden om te spelen, een lekker zonnetje met een frisse maar zachte wind. De temperatuur was aangenaam en dat was ook te zien aan het publiek dat … Lees meer »