Atalante H1 wint weer

Geplaatst op: 11 oktober 2010

Aan de zegereeks van A-Side Atalante Heren 1 komt maar geen einde. De zwaar bevochten wedstrijd tegen Keistad H3 uit Amersfoort werd gewonnen met 3-2 en het volleybalteam uit Vinkeveen staat nog steeds bovenaan in de heren promotieklasse. De A-Side mannen haalden niet het niveau wat nodig was om het briljante spel te spelen waarmee zij de eerste twee wedstrijden moeiteloos naar hun hand konden zetten. Ze moesten zich nu bewijzen in veerkracht, vechtlust en volwassenheid.

Dit alles kreeg vorm in de eerste en tweede set waar de tegenstander uit Amersfoort zich van zijn beste kant liet zien. Harde services, knallende aanvallen en een stugge defensie, maakte het lastig voor de Vinkeveners om in hun eigen spel te komen. Spelverdeler Frans Roos kreeg niet de mooie passes die het voor hem mogelijk maken om flitsende en verrassende dingen te doen. Middenaanvallers Bas van der Lubbe en Robert Hardeman konden daardoor niet goed in stelling worden gebracht en zagen buitenaanvallers Erik Verbruggen en Leonard de Jong regelmatig een goede blokkering tegenover zich. Diagonaalaanvaller Sven Pothuizen en coach Martijn de Vries konden ook het tij niet keren en de sets werden verloren met 26-28 en 21-25.

De derde set leek een kopie te worden van de eerste twee sets en bij een achterstand van 13-19 leek de set verloren en de wedstrijd gespeeld. Maar wisselspeler Rein Kroon, die in een eerder stadium al had aangegeven dat er toch punten te verdienen waren, bleek helderziende te zijn; puntje voor puntje kwam Atalante H1 terug en de achterstand werd kleiner en kleiner. Het publiek voelde dat er hulp nodig was en ging als één man achter de A-Side mannen staan. En toen ook nog Dames 2 na hun rondje B&B (bier en bitterballen) hun pijlen op de tegenstander richtten, sloeg de stress bij Keistad toe. Fouten, irritatie, paniek en een gele kaart waren het resultaat en Atalante greep zijn kans. De derde set werd alsnog gepakt met 25-23 en de vierde werd overtuigend gewonnen met 25-19.

Er waren inderdaad punten gepakt, maar het A-Side team was niet te stoppen. Nu wilde men ook voor de overwinning gaan. De tegenstander uit Amersfoort was murw geslagen en bij de Vinkeveners was het niveau als vanouds: harde smashes, felle verdediging en een rotsvast vertrouwen. 15-8 winst was het eindresultaat en de wedstrijd was gewonnen!

Volgende wedstrijden: 13 oktober tegen VCH H2 in Hoofddorp en vrijdag 5 november speelt Atalante H1 weer thuis in de Boei om 21.00 uur tegen Wilhemina H1.

Aan de zegereeks van A-Side Atalante Heren 1 komt maar geen einde. De zwaar bevochten wedstrijd tegen Keistad H3 uit Amersfoort werd gewonnen met 3-2 en het volleybalteam uit Vinkeveen staat nog steeds bovenaan in de heren promotieklasse. De A-Side mannen haalden niet het niveau wat nodig was om het … Lees meer »