Eerste thuiszege CSW

Geplaatst op: 11 oktober 2010

CSW boekte zaterdag zijn eerste thuiszege van dit seizoen. Tegen Eemdijk behaalden de mannen van trainer Dennis v.d. Ijssel een verdiende 2-0 overwinning.

Na de nederlaag van vorige week was het aan CSW om tegen Eemdijk het een en ander recht te zetten. De ploeg probeerde gelijk druk te zetten op de verdediging van Eemdijk en aangezien de tegenstander daar niet echt raad mee wist was het CSW dat veelal in balbezit was. De eerste kans van de wedstrijd was voor Ronnie Hilhorst die het eindstation was na een vlotte aanval maar zijn schot eindigde naast het doel. Daarna was het Cabeza die dreigend was maar ook zijn doelpoging liep op niets uit. Eemdijk probeerde de spitsen te bereiken via lange ballen om daarna snel bij te sluiten maar een compliment voor de verdediging van CSW dat in bijna elk duel de baas was. Zelf probeerde CSW via vlotte combinaties een opening de vinden in de hechte defensie van Eemdijk maar ook dit bleek een lastige opgave. CSW kwam dan ook op voorsprong door een slippertje in de verdediging van Eemdijk. Een hoge bal van Ricardo Blaaspijp werd niet goed ingeschat en Jay Klaas Wijngaarden kreeg vrij baan richting de doelman die hij vervolgens kansloos liet. Vlak voor rust kreeg Eemdijk op de rand zestien nog een vrije trap te nemen die maar net naast ging.

Na rust ging CSW verbeten op jacht naar een grotere voorsprong maar echt grote kansen deden zich nog niet voor. Eemdijk probeerde met lange ballen meer en meer dreigend te worden voor het doel van Jordi Wens maar ook dit leverde niet echt grote mogelijkheden op behoudens een kopbal voorlangs. Na een minuut of twintig in de tweede helft lag Jeroen Westera een vrije trap panklaar op het hoofd van Stefan Baars maar de kopbal eindigde voor CSW helaas op de paal. Even later stuurde Baars Cabeza goed weg maar de inzet van Cabeza ging net langs de verkeerde kant van de paal. Eemdijk begon meer risico's te nemen en doordat het veld erg groot werd gehouden ontstond er op het middenveld een zee van ruimte. Echt grote kansen wist Eemdijk zich niet te creëren en mocht het dreigend worden dan was doelman Jordi Wens een sta in de weg. Een minuut of vijf voor tijd leek Cabeza de wedstrijd definitief te gaan beslissen maar zijn schot eindigde buiten het bereik van de keeper op de paal. Tot opluchting van iedereen kwam dan toch de bedrijvende tweede treffer op het bord. Westera onderschepte op het middenveld waardoor de bal bij Clint Plak kwam die Michel Zeldenrijk de diepte instuurde. Zeldenrijk was veel sneller dan de rest en alleen voor de keeper besliste hij definitief het duel.

Een goede zege voor CSW dat door deze overwinning meteen weer een aantal plaatsen op de ranglijst kon klimmen en dat is natuurlijk altijd lekker voor het zelfvertrouwen.

CSW boekte zaterdag zijn eerste thuiszege van dit seizoen. Tegen Eemdijk behaalden de mannen van trainer Dennis v.d. Ijssel een verdiende 2-0 overwinning.Na de nederlaag van vorige week was het aan CSW om tegen Eemdijk het een en ander recht te zetten. De ploeg probeerde gelijk druk te zetten op … Lees meer »