VZOD/vdBoon valt ver terug na goede start

Geplaatst op: 4 oktober 2010

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Madjoe op het programma in Rijnsburg. VZOD/vdBoon startte onder ideale weersomstandigheden, met Anika van Os voor de afwezige Eline Ruessink. Trainer Klaas Bosman had zijn team gewaarschuwd om scherp te beginnen en zich niet in de beginfase te laten overlopen door deze tegenstander, waarvan bekend is dat zij het fysieke duel niet uit de weg gaan. Deze aanwijzing werd goed begrepen want VZOD begon geconcentreerd aan de wedstrijd, de aanval stond goed, rebound verzorgd, waardoor herhaald aanvallen mogelijk werd. Willem Mast wist na 3 minuten de korf voor de eerste keer te vinden deze middag en bracht via een afstandschot de stand op 1-0. Binnen een minuut kwam het antwoord van Madjoe: 1-1. Direct na het wisselen van vak scoorde Eric Spaargaren na een mooie combinatie met Martijn Vervark 2-1. Na deze goede start van VZOD zette Madjoe meer druk, met name onder de korf, waardoor het voor VZOD moeilijk werd om in de aangeefpositie te komen. Na 10 minuten spelen stond er een gelijke stand op het scorebord. Daarna volgde een gelijk opgaande strijd met een aantal goed kansen, met name voor VZOD, die echter niet benut werden en zoals zo vaak wordt er dan door de tegenpartij wel gescoord. Het vertrouwen van het begin van de wedstrijd leek verdwenen en er werden steeds minder goede kansen gecreëerd. Het gevolg was dat VZOD van steeds grotere afstand ging schieten. Hierdoor waren de schoten vaak te kort, waardoor de bal van de voorkant van de korf wegsprong. Ook als de rebound goed stond was er hierdoor vaak balverlies. Via een 6-2 tussenstand 4 minuten voor de rust bepaalde Bart Verheul door middel van een strafworp 2 minuten later de ruststand op 6-3. De tweede helft begon anders dan de eerste helft en was Madjoe duidelijk de bovenliggende partij. VZOD/vdBoon kon geen vuist maken en keek na 10 minuten tegen een onoverbrugbare 10-4 achterstand aan. Toen kon VZOD pas iets terug doen via Martijn Vervark. Daarna liet Madjoe de teugels een beetje vieren en werd er om en om gescoord, wat uiteindelijk leidde tot een 13-7 eindstand. Als we naar het scoreverloop kijken is het opvallend dat bij Madjoe 11 van de 13 doelpunten gescoord werden door de heren. Als gevolg van deze nederlaag en een verrassende winst van GKV op KIOS staat VZOD/vdBoon nu op de 5e plaats met 3 punten uit 5 wedstrijden. Aanstaande zaterdag wordt er gespeeld tegen de koploper DKV uit IJmuiden, om 15.30 uur aan de Wim Kandreef te Kudelstaart. Hopelijk kan VZOD/vdBoon dan met behulp van het thuispubliek voor een stunt zorgen. Alle uitslagen van 2 oktober Madjoe 1-VZOD 1 13-7, Velocitas 4-VZOD 2 8-11, Badhoevedorp 2-VZOD 3 5-10, VZOD A1-DTS A1 11-7, Atlantis B1-VZOD B1 11-3, Rohda C1-VZOD C1 22-2, VZOD C2-De Vinken C4 4-3, VZOD D1-EKVA D2 3-11, Oranje Nassau D1-VZOD D2 1-0, KIOS E3-VZOD E1 0-3, VZOD E2-Atlantis E3 6-1, VZOD F1-TOP F5 4-1. Meer info: www.vzod.nl.

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Madjoe op het programma in Rijnsburg. VZOD/vdBoon startte onder ideale weersomstandigheden, met Anika van Os voor de afwezige Eline Ruessink. Trainer Klaas Bosman had zijn team gewaarschuwd om scherp te beginnen en zich niet in de beginfase te laten overlopen door deze tegenstander, waarvan … Lees meer »