Lastige uitwedstrijd voor De Vinken 1

Geplaatst op: 4 oktober 2010

Na de nipte winst van vorige week had het achttal van trainer Fred Straatman de volste vertrouwen om de stijgende lijn door te zetten. In de basisopstelling begonnen aanvallend Mariska Meulstee, Helene Kroon, Peter Kooijman en Peter Koeleman. Verdedigend startten Joyce Kroon, Silvia van Dulken, Kelvin Hoogeboom en Rudy Oussoren.
Goede start
De Fortisformatie kwam uitstekend uit de startblokken. Al in de eerste minuut nam Mariska de eerste treffer voor haar rekening. De heren verzorgden een prima rebound en dit werd goed uitgespeeld door de dames. In de derde minuut was een benutte vrije bal van Mariska een terechte beloning. Na een gemiste Nijkerkse strafworp, kwam door het knullig uitbrengen van de bal, een onderschepping die door Sparta optimaal werd benut.
In deze wedstrijdfase kwam het aanvalsspel van het eerste niet goed uit de verf. De Vinken wist geen gebruik te maken van het felle verdedigen op de ballijn, waardoor veel ballen onderschept werden door Sparta. Na de vakwissel, bij een stand van 2-2, kon weer snel gescoord worden door afstandsschoten van Peter Kooijman en Peter Koeleman. In de laatste tien minuten bleven beide teams aan elkaar gewaagd en kort voor rust scoorde aanvoerder Peter Kooijman de 5-5.
Doelpuntloos kwartier
Na rust kwam de Vinken opnieuw op voorsprong door een schot van Rudy. Na twee tegendoelpunten liep de spanning meer op, wat zichtbaar was in de onderlinge confrontaties. Mariska scoorde op een zeer fraaie manier een kort balletje net voor de korf vanuit een vrije bal.
Ook in de tweede helft bleef De Vinken moeite houden met een goed aanvalsspel op te zetten.
Bij het wegtrekken achter de korf en het lopen van rugkanten was De Vinken een stuk gevaarlijker. Helaas werd hier te weinig gebruik van gemaakt. Verdedigend konden de lange Vinkeveense mannen veel ballen uit de springduels onder de paal onderscheppen.
Na een kwartier kantelde de wedstrijd naar Nijkerkse kant. Waar voor De Vinken een doelpuntloos kwartier aanbrak, scoorde Sparta maar liefst vijf maal. Ondanks de deels onsportieve teksten van het Nijkerkse publiek bleven de Vinkeveners op zoek naar doelpunten. Een paar minuten voor tijd scoorde Silvia een afstandsschot en in de laatste minuut maakte Peter Kooijman door middel van een strafworp de 13-9.

Volgende week speelt De Vinken thuis tegen middenmoter Woudenberg 1. Het verschil van twee wedstrijdpunten is een goede gelegenheid voor de Fortisformatie om op gelijke hoogte te komen.
De wedstrijd zal om 15.30 uur aanvangen in sportpark de Molmhoek.

Zaterdagmiddag 2 oktober speelden de korfballers van De Vinken 1 in Nijkerk tegen Sparta 1. In een gelijkopgaande eerste helft, kwam De Vinken in de tweede helft op voorsprong. Toch hadden de Spartanen meer scoringsvermogen en versloegen de Vinkeveners met 13-9. Na de nipte winst van vorige week had het … Lees meer »