Nipt verlies van Atalante D1 in 2e competitiewedstrijd

Geplaatst op: 4 oktober 2010

Het eerste damesteam van volleybalvereniging Atalante speelde afgelopen zaterdag haar 2e competitiewedstrijd tegen Gemini uit Hilversum. Het team van Gemini is afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 3e divisie, een tegenstander van formaat dus. De dames uit Vinkeveen waren helaas niet compleet. Zonder Carin van Kouwen en Mirjam van der Strate, maar met invalster Debbie van der Hoorn uit het 2e team, vertrokken de dames richting Hilversum.

Coach Sjaak Immerzeel sprak voor de wedstrijd het team toe om met veel enthousiasme en vertrouwen aan de wedstrijd te beginnen. En daar hadden de dames goed naar geluisterd. Gemini werd in deze set behoorlijk overbluft. Met een goed servicedruk wist Atalante menigmaal een direct punt te scoren. Maar ook in de verdediging liep het allemaal gesmeerd en haalden de meiden met mooie reddingen de bal van de grond. Buitenaanvalster Jana Chatrnuchova scoorde regelmatig met snoeiharde aanvallen rechtdoor in het achterveld. In deze eerste set liep het bij Atalante allemaal gesmeerd en de setwinst met 16-25 was een feit.

In de tweede set begonnen de dames uit Hilversum beter te draaien. De passing werd beter bij de set-upster gebracht en er kwam meer systeem in het spel van Gemini. Vooral in de verdediging werd er beter gepresteerd waardoor het voor de Haaxman equipe moeilijker werd om direct te scoren. De strijd in deze set ging in eerste instantie gelijk op. Een groot euvel bij Atalante zijn de ups en downs in het spel. Stonden de dames in de eerste set goed geconcentreerd te spelen, in de tweede set zag je dit overwicht langzamerhand wegglippen. De servicedruk werd minder en door diverse persoonlijke fouten daalde het vertrouwen in eigen kunnen. Binnen het team van Atalante is er helaas geen natuurlijke leider die het hele team weer opzweept en terug kan brengen naar het gewenste spelniveau. Ondanks dat het verschil niet erg groot was ging de tweede set helaas met 25-22 naar Gemini. De derde set vertoonde hetzelfde spelbeeld als in de tweede set. Aan Atalante-zijde was vooral de mindere passing reden voor een onvoldoende aanvalsopbouw. De pass lag te ver van het net waardoor set-upster Irma Schouten de midden aanvalsters Daniëlle van der Horst en Marleen Sondermeijer onvoldoende kon aanspelen. Overigens was het voor het team van Atalante fijn om te zien dat Marleen Sondermeijer na een lange blessure het spel toch weer aardig oppakte. De coach van de Vinkeveense dames probeerde met het inbrengen van invalster Debbie van der Hoorn nog verbetering in het spel aan te brengen. Maar ook de derde set was met 25-19 voor Gemini.

In de vierde set startte het team met een andere basisopstelling met een fantastisch resultaat tot gevolg. Atalante was weer helemaal terug op het niveau van de eerste set. Het vertrouwen in eigen kunnen was er weer. De pass werd weer keurig aan het net gebracht en dan zie je direct dat de aanvalsters beter bediend kunnen worden en de aanvalsdruk aanzienlijk toeneemt. Aan Hilversumse zijde bracht een wisseling van de spelverdeelster meer onrust in het team. Vrij eenvoudig werd de 4e set door Atalante gewonnen met 8-25. Een vijfde en laatste set moest dus uiteindelijk de beslissing brengen in deze wedstrijd. Altijd lastig omdat deze vijfde set maar tot de 15 punten gaat. Het is dus van belang om direct een voorsprong te nemen en indien mogelijk deze uit te bouwen. Beide teams waren echter aan elkaar gewaagd. En wat punten betreft was het telkens stuivertje wisselen. Helaas maakte Atalante aan het einde van deze 5e set een aantal onnodige persoonlijke fouten. Een tactische bal die door Loes Kuijper net buiten de lijnen werd getikt en een service fout van Daniëlle van der Horst zorgden er voor dat uiteindelijk Gemini met 3-2 de wedstrijd wist te winnen.

Belangrijk voor Atalante is om tijdens de trainingen te zorgen dat er minder persoonlijke fouten worden gemaakt op het moment dat het team wat minder draait. Mentaal gezien moeten de dames wat steviger in hun schoenen komen te staan en dan zullen zij zeker weer hoog mee kunnen draaien in deze competitie. Op vrijdag 15 oktober spelen de dames hun volgende wedstrijd, uit tegen Allvo in Almere. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op vrijdag 22 oktober om 21.00 uur in De Boei te Vinkeveen.

Het eerste damesteam van volleybalvereniging Atalante speelde afgelopen zaterdag haar 2e competitiewedstrijd tegen Gemini uit Hilversum. Het team van Gemini is afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 3e divisie, een tegenstander van formaat dus. De dames uit Vinkeveen waren helaas niet compleet. Zonder Carin van Kouwen en Mirjam van der Strate, … Lees meer »