Eerste punten op vreemde bodem voor Argon: 2-3 winst op Haaglandia

Geplaatst op: 4 oktober 2010

Argon begon op het kunstgras van Haaglandia zoals vaker dit seizoen slap aan de wedstrijd. De thuisploeg nam het initiatief en was een stuk feller dan Argon. Met veel variatie in het spel maakte Haaglandia het Argon direct moeilijk en ging nadrukkelijk op zoek naar het doel van Kevin Rijnvis. Na tien minuten spelen werd dat doel gevonden toen een diepe bal aan de linkerkant achter Jocelino de Sa viel en Domingos Lopes de Brito de Argon verdediger op snelheid aftroefde waardoor hij oog in oog met Kevin Rijnvis verscheen. De Argondoelman kon zijn inzet niet pareren maar zag de bal op de lijn weggewerkt worden door Nick Vijlbrief die wel een rebound moest toestaan aan Erkan Sensoy die hier dankbaar gebruik van maakte: 1-0.

Hierna volgde een rommelige fase waarin Argon vooral op het middenveld snel balverlies leed waardoor er geen moment rust in het spel kwam. Na een kwartier spelen resulteerde een spaarzaam moment voor het doel van Haaglandia direct voor de gelijkmaker. Een goede vrije trap van Aziz Ouaouirst viel voor de voeten van Patrick Lokken op een paar meter van het doel. Lokken kreeg de lastig opstuitende bal niet lekker voor zijn voeten en schoot op de onderkant van de lat, maar zag dat de inzet via keeper Patrick de Groot alsnog in het doel belandde: 1-1.
Argon haalde duidelijk motivatie uit de gelijkmaker, vanaf het doelpunt werd er meer druk gezet op de verdediging en het middenveld van Haaglandia en steeds vaker werd de tweede bal gewonnen. De Argonauten oogden een stuk gretiger dan het eerste kwartier en de inspanningen resulteerden na twintig minuten spelen in een enorme kans voor Patrick Lokken. De bal aan de linkerkant van het veld leek in zijn geheel over de zijlijn te zijn geweest, maar de assisent scheidsrechter oordeelde anders. Joshua Patrick ging in tegenstelling tot de thuisploeg wel door en bood Patrick Lokken de mogelijkheid Argon op voorsprong te schieten. De spits schoot het leer echter vanaf een meter of tien hoog over het doel.
Kort na de mogelijkheid van Lokken zorgde een mooie combinatie tussen Joshua Patrick en Patrick Lokken ervoor dat de goed ingeschoven Tuan Truong Minh een schietmogelijkheid vanaf de rand van het 16-meter gebied kreeg, maar de goede poging van de centrale verdediger vloog vlak langs de kruising. Haaglandia kwam er in die fase een aantal keer dreigend uit en de grootste kans was voor Tom Kalkhuis die vrij voor Kevin Rijnvis verscheen, maar zijn poging werd door Rijnvis uitstekend gestopt.
Haaglandia raakte in die fase wat gefrustreerd ging dit in eerste instantie verbaal afreageren op de goed leidende scheidsrechter D' Onorio. Hiermee haalde de thuisploeg zichzelf al enigszins uit de wedstrijd maar deed dit helemaal toen aanvoerder John van Otterloo bij een kopduel Patrick Lokken een klap gaf en volkomen terecht met rood kon inrukken. De resterende vrije trap werd door Kevin van Essen via de muur naast geschoten.
Vijf minuten na de rode kaart werd de man meer situatie al bijna uitgebuit toen een goede diepe bal van Tuan Truong Minh voor de voeten van Lokken kwam maar zijn harde uithaal werd door de goed keepende Patrick de Groot tot corner verwerkt waardoor de twee teams gingen rusten met een 1-1 tussenstand.
De tweede helft begon Argon waar het de eerste helft eindigde en al na vijf minuten resulteerde dit in een voorsprong voor Argon. Patrick Lokken en Brayton Biekman combineerden op de linkerflank uitstekend en Biekman gaf een goede lage voorzet die tussen de twijfelende Haaglandia keeper en Aziz Ouaouirst viel, maar de laatstgenoemde kon net het beslissende voetje tegen de bal zetten en bracht Argon op voorsprong: 1-2. Meteen na de goal was de concentratie heel even weg bij Argon waardoor de ploeg een corner moest toestaan. De corner van Erkan Sensoy draaide over alle spelers heen en waaide in een keer in de lange hoek: 2-2. Bij deze corner raakte Argon doelman Rijnvis geblesseerd en moest zich laten vervangen door debutant Maxime Singels.
In de periode die volgde was Argon de betere ploeg maar wist de man meer situatie voetballend weinig te benutten en zag dat Haaglandia af en toe nog gevaarlijk uitkwam, zoals in de 65ste minuut toen een schot van Kalkhuis maar net naast het doel van Singels ging.
De beslissing in de wedstrijd viel tien minuten voor tijd toen een lange bal bij de weer goed doorgekomen Tuan Truong Minh viel die de bal met zijn borst uitstekend meenam en vrij voor keeper De Groot kwam maar voordat hij kon inschieten door Tom Kalkhuis naar de kunstsprieten werd gewerkt. Scheidsrechter D'Onorio kon niks anders doen dan de centrale middenvelder van Haaglandia rood voor te houden en de bal op de stip leggen. Patrick Lokken nam de verantwoordelijkheid en schoot Argon voor het eerst in een uitwedstrijd dit seizoen naar de drie punten: 2-3.
Rode kaart: John van Otterloo, Tom Kalkhuis (Haaglandia)
Gele kaart: Biekman, de Sa (Argon)
Opstelling Argon: Kevin Rijnvis (51ste minuut Maxime Singels), Nick Vijlbrief, Jasper de Haer, Tuan Truong Minh, Jocelino de Sa, Kevin van Essen (78ste minuut Erik Mulder), Brayton Biekman, Anton den Haan, Patrick Lokken, Aziz Ouaouirst , Joshua Patrick (92ste minuut Lorenzo Lassooij)

Scheidsrechter: G. D'Onorio
Toeschouwers: 400

In een levendige wedstrijd heeft Argon de eerste overwinning in een uitwedstrijd van het seizoen weten te boeken. In Rijswijk werd Haaglandia met 2-3 verslagen. De thuisploeg eindigde de wedstrijd met 9 man nadat scheidsrechter D'Onorio twee keer de rode kaart moest trekken. Argon begon op het kunstgras van Haaglandia … Lees meer »