Matige streekderby levert KDO geen punten op

Geplaatst op: 3 oktober 2010

Met een lekker zonnetje over het slecht bespeelbare veld was het RKDES dat na vijf minuten spelen snel op voorsprong kwam. Een corner vanaf de linkerkant verdween via het hoofd van Roald Pothuizen achter de teruggekeerde KDO-goalie Peter Onderwater. Na deze vroege openingsgoal ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd die alle kanten op kon gaan. KDO stoorde vroeg de opbouw van RKDES en werd een aantal keer gevaarlijk voor de Kudelstaartse doelman. Hierbij waren het vooral de Kwakelse buitenspelers Doron Borger en Joeri Stange die met zuivere voorzetten voor onrust zorgde. Echter ontbrak het broodnodige geluk om de gelijkmaker te forceren. RKDES bleef leunen op de 1-0 en met deze stand gingen beide ploegen dan ook de rust in.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, waarbij KDO, gesteund door de wind in de rug, bleef strijden voor elke bal. Tot een verzorgde opbouw kwam het helaas niet, veelvuldig werd namelijk de lange bal gehanteerd. De beste kans kreeg KDO in de 60e minuut van de wedstrijd via Doron Borger, maar zijn inzet belandde in de handen van de RKDES-doelman. In de 80e minuut was het toch RKDES die de wedstrijd definitief op slot gooide. Uit één van de spaarzame aanvallen schoot Edwin van Maris de bal in de rechterbenedenhoek, 2-0. Vlak voor tijd tekende Jelle de Jong op aangeven van Joeri Stange de eretreffer aan, 2-1.

Door deze ongelukkige nederlaag blijft KDO onderin het klassement bundelen. Volgende week komt de ongeslagen koploper ZSGO-WMS naar De Kwakel toe. De Amsterdamse ploeg schijnt naar verluidt € 75.000,- geïnvesteerd te hebben in de ploeg die vorig jaar ook is gepromoveerd uit de vierde klasse. Hopelijk kan KDO roet in het eten gooien van de Amsterdammers en ervoor zorgen dat de punten in De Kwakel blijven!

Na de zenuwslopende kraker van vorige week tegen Legmeervogels, stond voor KDO 1 deze zondag de tweede streekderby binnen zeven dagen op het programma, ditmaal tegen RKDES. In Kudelstaart kon trainer Ron Langhout geen beroep doen op rechterspits Rick Kruit in verband met een liesblessure. Met een lekker zonnetje over … Lees meer »