Atalante Dames 1 wedstrijdverslag

Geplaatst op: 28 september 2010

Het is alweer 2 weken geleden dat het eerste Damesteam van Atalante het seizoen is begonnen met een bekerwedstrijd tegen Be Fair uit Waddinxveen. Het team, gesponsord door Fa. Krijn Verbruggen & Zn. en Haaxman Lichtreclame is dit jaar aangevuld met 2 nieuwe speelsters, afkomstig van Cratos uit Kockengen/Ter Aa. Het team startte voortvarend tegen deze onbekende tegenstander. Met veel lef en enthousiasme zaten de dames van het begin af aan lekker in de wedstrijd. Uiteraard is het voor spelverdeelster Irma Schouten nog even zoeken hoe ze de nieuwelingen perfect aan moet spelen. Maar daar zal de komende weken ongetwijfeld verbetering in komen. Atalante nam in deze wedstrijd een voorsprong.

In de tweede set kwam het team uit Waddinxveen beter in haar spel en ging de strijd gelijk op. De derde set vertoonde een totaal ander spelbeeld. Het enthousiasme van Atalante was weg en het goede samenspel stortte als een kaartenhuis in elkaar. Deze set werd op een dramatische wijze verloren. Daarna krabbelde de Haaxman equipe langzaam aan weer overeind en wisten ze weer punten te scoren. In de vijfde set moest uiteindelijk de beslissing vallen wie er na deze avond verder kan spelen in de beker. De Atalante dames hadden na 2 mindere sets de moed niet opgegeven en wisten de vijfde set te winnen. Met een 3-2 overwinning gaat Atalante verder in de beker.
Afgelopen vrijdag, 23 september, startte de volleybalcompetitie voor D1. De eerste tegenstandsters die ze in de competitie troffen was het sterke VV Amsterdam (vorig jaar op een 2e plaats geëindigd).

De eerste set startte coach Sjaak Immerzeel met spelverdeelster Irma Schouten, middenaanvalsters Suzan Heijnen en Daniëlle Horstman, buitenaanvalsters Loes Kuijper en Jana Chatrnuchova, diagonaal Mirjam van der Strate en Nancy Lijten als libero speelster. Het team startte goed en wist direct druk neer te leggen bij het team uit Amsterdam. Zeker in de beginfase van de eerste set konden de dames, gesponsord door Krijn Verbruggen & Zn. eenvoudig scoren. Maar langzamerhand kwam Vanetie Casting Amsterdam in haar spel en kwam punt voor punt dichterbij. Uiteindelijk werd de eerste set met 23-25 door de ploeg uit Amsterdam gewonnen. Ook in de tweede set waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De Vinkeveense dames hadden echter moeite om eenvoudig te scoren. Of ze het nu probeerden met tactische ballen of een harde aanval, de verdediging van Amsterdam haalden alles van de grond. Hierdoor zag je dat het zelfvertrouwen bij Atalante langzamerhand weg zakte. Dit resulteerden in misverstanden in de verdediging. Een goede servicedruk van Amsterdamse zijde zorgde er voor dat de pass niet zorgvuldig bij het net werd gebracht en er steeds minder aanvalsdruk kon worden gegeven. Ondanks het enthousiaste aanmoedigen van de reservespeelsters Marleen Sondermeijer en Debbie van der Hoorn (van Dames 2) werd ook deze set verloren.

In de derde set stond er binnen de lijnen geen team meer dat elkaar hielp en steunde, maar probeerden 6 individuen de bal van de grond te houden. Nancy Schockman haalde als libero nog de meest onmogelijke ballen van de grond maar matige setups en een twijfelende aanval kon Atalante geen potten breken bij VV Amsterdam. Coach Sjaak Immerzeel had al diverse malen aangegeven dat ballen rechtdoor in de hoeken gespeeld zeker zouden scoren. Maar wanneer het op een avond niet wil lukken blijken dat soort nuttige tips ook niet te worden opgeslagen. Prikballen in het middenveld en een te eenvoudige aanval waren voor Amsterdam makkelijk te verwerken en om te zetten in onhoudbare aanvallen door het midden. De derde set ging met 17-25 eveneens naar Amsterdam. Maar bij een 0-3 achterstand is er altijd nog de mogelijkheid om een bonuspunt te scoren door het winnen van de laatste set. Niet met vol vertrouwen, maar wel getercht om toch nog 1 punt binnen te halen, begon Atalante aan de laatste set met invalster Debbie van der Hoorn in het veld. En langzamerhand klommen de dames uit het dal om hoog. De verdediging werd beter georganiseerd waardoor op dit moment de pass netter werd verzorgd. Een zeer goede servicebeurt van Suzan Heijne gaf het team net de extra impuls die ze nodig hadden. Aan het eind van de vierde set werd het toch nog erg spannend. Met een paar mooie prikballen wist het team uit Amsterdam telkens de service weer terug te halen. Atalante bleef echter vechten voor elk punt en wist de vierde set uiteindelijk met een nipte overwinning binnen te halen.

De komende trainingen zal het team hard aan de gang moeten om de misverstanden die zich in de eerste wedstrijd van de competitie voordeden definitief te verbannen. Of dit gaat lukken kunt u zien in de eerstvolgende thuiswedstrijd die gespeeld wordt in De Boei te Vinkeveen op vrijdag 22 oktober om 21.00 uur.

Het is alweer 2 weken geleden dat het eerste Damesteam van Atalante het seizoen is begonnen met een bekerwedstrijd tegen Be Fair uit Waddinxveen. Het team, gesponsord door Fa. Krijn Verbruggen & Zn. en Haaxman Lichtreclame is dit jaar aangevuld met 2 nieuwe speelsters, afkomstig van Cratos uit Kockengen/Ter Aa. … Lees meer »