KDO knokt zich fraai naar één punt tegen Legmeervogels

Geplaatst op: 27 september 2010

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover, de streekderby tegen Legmeervogels. Een wedstrijd waar menig Kwakelaar zich al maanden op verheugde en na lang wachten keiharde realiteit werd.
Trainer Ron Langhout kon deze middag niet beschikken over zijn geschorste doelman Peter Onderwater, waardoor Tim ten Brink voor de leeuwen werd gegooid en zijn competitiedebuut in het eerste maakte.

Gesteund door een fantastische supportersschare begonnen de Kwakelaars prima aan de wedstrijd. Het prachtig gemaakte spandoek: ‘Wilskracht boven Hoogmoed'en ‘Born in, live in, die in De Quakel' ondersteund door het nodige vuurwerk maakte duidelijk indruk op de Uithoornaars. In het begin van de wedstrijd wist KDO de opbouw van Legmeervogels vroeg te verstoren, waardoor de Kwakelaars direct de boventoon voerde. De ruim vijfhonderd opgekomen toeschouwers zagen een sterk KDO die in de 10e minuut verdiend op voorsprong kwam via Jochem Kok. De technisch begaafde Kok, strafte een fout in de achterhoede van de Uithoornaars genadeloos af en iedereen die KDO lief heeft kon zijn geluk niet op, want KDO stond met 1-0 voor tegen het ‘grote' Legmeervogels. KDO bleef daarna druk zetten, maar vergat de genadeklap uit te delen om zodoende een comfortabele voorsprong te nemen. Vanaf de 25e minuut liet Legmeervogels vervolgens zien tot waar het in staat is in deze competitie.
De Uithoornse ploeg, die ook dit jaar een gooi willen doen naar het kampioensschap, beschikken over een aantal goed voetballende spelers en wisten binnen tien minuten tijd de wedstrijd volledig om te gooien. Door drie Uithoornse doelpunten liep KDO volledig in het mes van het strijdplan van Legmeervogels-trainer Snel. KDO stond erbij en keek erna en ging de rust in met een 1-3 achterstand. Dit was echt een mokerslag voor de Kwakelaars, want de wedstrijd werd helemaal uit handen gegeven en het verzet van KDO leek gedaan.

In de tweede helft waren de eerste twintig minuten slordig van beide kanten. Legmeervogels vergat verder afstand te nemen van KDO en de Kwakelaars waren in deze fase van de wedstrijd niet in staan om echt gevaarlijk te worden. Toch zorgde Legmeervogels-verdediger Yannis van den Akker erin de 68e minuut ervoor dat het weer een wedstrijd werd. De rechtsback van de Uithoornaars veranderde een inzet van KDO volledig van richting, waardoor keeper Brouwer kansloos was, 2-3. KDO begon weer te geloven in haar eigen krachten en het enthousiaste thuispubliek liet zich nadrukkelijk horen in deze fase van de wedstrijd. In de 75e minuut werd KDO in het zadel geholpen doordat linksbuiten Rick Kruit onderuit werd gehaald in het zestienmetergebied van de ‘Vogels'. Rechtermiddenvelder Patrick Schijff, twee weken geleden nog falend vanaf elf meter tegen CTO'70, had opnieuw het lef om achter de bal te gaan staan, maar ook deze keer wist hij niet te scoren, zijn inzet belandde namelijk via de keeper op de lat. Een enorme domper voor KDO, want zo dichtbij de gelijkmaker waren de Kwakelaars nog niet geweest.

KDO-trainer Ron Langhout, die in vele wedstrijden amper wisselt, besloot om in de 80e minuut verse kracht Timo Kas binnen de lijnen te brengen om de druk van KDO alleen maar toe te laten nemen.
Kas, die zijn eerste minuten dit seizoen kreeg in de hoofdmacht, greep zijn kans met beide handen aan en bewees het ongelijk van zijn trainer. Aangespeeld op de linkerkant omspeelde hij zijn directe tegenstander en wist in de 85e minuut bij zijn tweede balcontact de bal op prachtige wijze in de linkerbenedenhoek te schieten, 3-3. Een fantastische beloning voor de Kwakelaars, want op basis van de gehele wedstrijd was 3-3 een terechte tussenstand. Na bijna tien zenuwslopende minuten floot de goedleidende scheidsrechter vervolgens af en kon KDO opnieuw één punt bijschrijven in de derde klasse.

De wedstrijd van vandaag heeft nog meer aangetoond dat KDO voor geen enkele tegenstander bang hoeft te zijn in de deze competitie. Iedereen kan van iedereen winnen in de derde klasse, wat ervoor zorgt dat er een zeer spannende en levendige competitie ontstaat. Via deze weg wil KDO iedereen enorm bedanken die vandaag zijn of haar steun heeft gegeven aan de Kwakelse ploeg, want zonder uw steun was de fantastische sfeer langs de lijn en de topprestatie van KDO niet mogelijk geweest. Aanstaande zondag speelt KDO wederom een streekderby, ditmaal om 14:00 uur in Kudelstaart tegen RKDES. Wij hopen dat u ook bij deze wedstrijd aanwezig zult zijn om hopelijk getuige te zijn van de eerste Kwakelse overwinning dit seizoen!

Tot slot, de collecte en de opbrengst van de blinde poule rondom KDO-Legmeervogels hebben ertoe geleid dat er ruim € 2.000,- is opgehaald voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Een bedrag waar KDO van tevoren alleen maar van kon dromen en toch realiteit is geworden door alle gulle giften van iedereen!

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover, de streekderby tegen Legmeervogels. Een wedstrijd waar menig Kwakelaar zich al maanden op verheugde en na lang wachten keiharde realiteit werd.Trainer Ron Langhout kon deze middag niet beschikken over zijn geschorste doelman Peter Onderwater, waardoor Tim ten Brink voor de leeuwen werd gegooid … Lees meer »