Atlantis A1 verliest onnodig

Geplaatst op: 26 september 2010

In de vierde competitieronde heeft Atlantis A1 dure punten laten liggen bij concurrent OVVO. Via een 6-5 achterstand in de rust werd het uiteindelijk 10-9 voor de ploeg uit Maarssen. Atlantis A1, debutant in de eerste klasse, kan niet nog brengen wat ze vorig seizoen wel deden. Het team, dat slechts op drie plaatsen is gewijzigd, is nog zoekende naar de juiste combinaties en het wordt een hele kluif om zich te kunnen handhaven in deze eerste klasse. Toch begon Atlantis A1 (gesponsord door Van Dam Bedrijfsdiensten) vol goede moed aan de wedstrijd met de wetenschap dat ook OVVO nog niet wist te overtuigen in de eerste drie wedstrijden. Maar met de slappe inzet in de eerste 20 minuten speelde Atlantis eigenlijk al een verloren wedstrijd: het kwam op een 5-1 achterstand. Met wilskracht en bij vlagen goed spel kwam Atlantis terug in de wedstrijd en stond het nog één doelpunt achter tot aan het rustsignaal. De rust werd gebruikt om eenieder ervan te overtuigen dat hier zeker punten gepakt konden worden, maar dat men met een andere instelling de tweede helft moest ingaan.

Deze woorden leken goed aan te slaan: het eerste balcontact in de tweede helft bracht Atlantis weer naast OVVO en het leek de ommekeer in de wedstrijd. Al snel verviel de ploeg echter weer in een foutenfestijn waardoor OVVO makkelijk bij kon blijven. Bij de stand 7-7 werd er geen strafworp aan Atlantis gegeven, maar floot de scheidsrechter voor verdedigd waarop OVVO de eerstvolgende aanval wel tot scoren kwam. Zo gingen de scores om en om tot aan 9-9 waarna OVVO via een omstreden doorloopbal toch nog de overwinning binnenhaalde.

Een verdiende nederlaag voor de Mijdrechtse korfballers. Doelpuntenmakers: Goof van Straaten (3x), Jeroen Korver(3x), Timo Jongerling(2x) en Sharon Moen(1x).

In de vierde competitieronde heeft Atlantis A1 dure punten laten liggen bij concurrent OVVO. Via een 6-5 achterstand in de rust werd het uiteindelijk 10-9 voor de ploeg uit Maarssen. Atlantis A1, debutant in de eerste klasse, kan niet nog brengen wat ze vorig seizoen wel deden. Het team, dat … Lees meer »