Atlantis B1 ligt op koers

Geplaatst op: 26 september 2010

Zowel de coaches als de spelers van de B1 waren er deze week weer klaar voor om een goede wedstrijd neer te zetten, en deze uiteraard ook te winnen.

Nadat beide teams goed hadden warmgelopen en ingeschoten kon de wedstrijd beginnen. Atlantis opende de wedstrijd met in het aanvallende vak Max Rusman, Matthijs Blokland, Ciska Taal en Mandy Kok. Het eerste doelpunt van de wedstrijd werd helaas gescoord door TOP, maar Atlantis liet het er niet bij zitten. Vastbesloten dat dit het eerste en ook meteen het laatste doelpunt was, ging de B1 er vol tegenaan. Dit werd beloond: als snel kreeg de B1 een vrije bal, die er prachtig in werd geschoten door Matthijs Blokland. Beide teams wisselden hierna van helft. De huidige aanval, met Jesper Zaal, Mathijs Gortemulder, Maartje Waagenaar en Sterre Rechtuijt, kreeg als snel een strafworp die Maartje Waagenaar er zonder al te veel moeite inlegde.

Atlantis B1 stond intussen met 2-1 voor. Toen kreeg de tegenstander helaas ook een strafworp, die ze scoorden. De coaches van de B1, Lisanne van Doornik en Masha Hoogeboom, vervulden hun taak als coach zeer goed door het team aan te sporen zich goed te concentreren en er nog een paar te scoren. Dat lukte. Achtereenvolgens werd er gescoord met een vrije bal, een afstandsschot en een doorloopbal, wat de stand 5-2 maakte. Met deze stand ging Atlantis B1 de rust in.

Na de rust kwam de B1 het veld weer op, vastbesloten er nog een paar bij te scoren. Helaas liet Atlantis er nog één door. De B1 verdedigde goed en probeerde ervoor te zorgen dat er niet meer bij gescoord werden. Ook werden er veel ballen onderschept, zodat de aanval veel kansen kon creëren. Niet alle kansen gingen erin, maar toch werd er nog een bal ingelegd, opnieuw door Matthijs Blokland. In de tweede helft kwam ook Lusanne Meints er nog in. Zij viel in bij de B1 omdat één van de dames er deze zaterdag niet bij kon zijn.

Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door TOP B3. Dit maakte de stand 6-4. De laatste minuten van de wedstrijd waren nog even spannend: één van de dames werd geblesseerd en verliet het veld, waardoor de laatste aanval werd gespeeld door een vak van drie personen.

Toen blies de scheidsrechter op zijn fluitje, een teken dat de wedstrijd nu echt afgelopen was.

Atlantis B1 heeft de wedstrijd gewonnen en ligt goed op koers om dit seizoen kampioen te worden. Er daar gaan het team en de coaches natuurlijk alles aan doen!

Zaterdag 25 september speelde de B1 van korfbalvereniging Altantis, gesponsord door Roebeson expertises en taxaties, tegen TOP B3 op eigen veld. De week ervoor hadden beide teams ook al tegen elkaar gespeeld, waarbij de B1 van Atlantis won met een stand van 7-3. Zowel de coaches als de spelers van … Lees meer »