Patrick Lokken bezorgt Argon overwinning

Geplaatst op: 26 september 2010

In de vierde thuiswedstrijd van dit seizoen heeft Argon tegen Baronie een welkome overwinning behaald. Na zeven wedstrijden in de Topklasse blijkt dat de verschillen onderling minimaal zijn. Uit heeft Argon nog geen één keer weten te scoren en slechts één punt weten te halen. In de thuiswedstrijden gaat het een stuk beter. Patrick Lokken bezorgde Argon in de tweede helft de overwinning door zijn eerste competitietreffer te maken.

Argon en Baronie begonnen beide voorzichtig aan de wedstrijd. Baronie liet Argon het spel maken, maar Argon kon niet echt gevaarlijk worden en de gasten uit Breda kwamen er enkele keren rap uit. In de 8e minuut schoot Baronie voor het eerst op het doel van Argon en kort daarna kreeg Joshua Patrick de eerste kans voor Argon.
In de 25e minuut kreeg Baronie de grootste kans van de eerste helft. Na een corner van Baronie haalde Jasper de Haer de bal van de doellijn. Langs de kant kon men deze actie van De Haer zeer waarderen. Het laatste gedeelte van de eerste helft voetbalde Baronie beter dan Argon en hing een doelpunt in de lucht. Sjoerd Schrier was dichtbij een doelpunt na een kopbal, maar deze ging naast. Tot opluchting van de Argon toeschouwers werd ongeschonden de rust gehaald.

De tweede helft leek in bijna niets op de eerste helft. Daar waar de eerste helft nogal saai en teleurstellend was van beide kanten was de tweede helft van een hogere amusementswaarde. Baronie trainer Peter Maas moest de geblesseerde Frits Paap wisselen voor Da Silva, Argon begon ongewijzigd aan de tweede helft.
Aziz Ouaouirst schoot in de eerste minuut van de tweede helft al op het doel van Baronie, maar Guido van Sant redde knap. Joshua Patrick gaf een minuut later de bal hard voor, de bal ging laag voorlangs de goal van Baronie en Brayton Biekman kon er net niet bij. In de 55e minuut kwam Argon op voorsprong door een doelpunt van Patrick Lokken. Een diepe bal werd doorgekopt door Brayton Biekman en Patrick Lokken kwam één op één te staan tegen Baronie doelman Guido van Sant. De Argon spits aarzelde geen moment en schoot beheerst de 1-0 binnen.

Kort daarop was Baronie tweemaal gevaarlijk uit een standaardsituatie. Vrije trappen zorgden voor een aantal hachelijke momenten voor het Argon doel. In de 70e minuut kopte Bennie Kersten voor Baronie net naast de goal na een vrije trap.

Twintig minuten voor tijd kopte Brayton Biekman een diepe bal door en Patrick Lokken kon er met het leer vandoor gaan. Lokken kon de bal voorzetten, maar koos ervoor om naar binnen te trekken en op doel te schieten. Deze poging ging net naast. Tien minuten later kreeg Patrick Lokken weer een goede kans. Biekman zette de bal voor en Lokken kopte daar waar hij beter had kunnen schieten.
In de slotfase kreeg Bas van Loon zijn tweede gele kaart na een overtreding op Lorenzo Lassooij. Kort daarop schoot Brayton Biekman met de linker buitenkant van de voet net naast. Vlak voor tijd werd het nog spannend voor het doel van Argon, omdat de bal in de kluts niet goed werd weggewerkt. In de laatste minuut van de wedstrijd ging Joshua Patrick recht op Guido van Sant af. Joshua Patrick schoot hard en laag in, maar hij zag zijn inzet gestopt.
De blessuretijd van de wedstrijd verliep alles behalve rustig. Vincent Vervoort kreeg de rode kaart nadat hij bij de cornervlag een slaande beweging maakte naar Jasper de Haer. Joshua Patrick kreeg zijn tweede gele kaart na een overtreding. Zo eindigde Baronie de wedstrijd met negen man en Argon met tien. Het werd nog even spannend, maar het Argon publiek kon opgelucht adem halen toen scheidsrechter Huizinga affloot.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Haaglandia. Patrick Lokken heeft zijn eerste competitie doelpunt weten te maken. Zelf gaf hij al aan dat na de eerste er meer zullen volgen. Argonauten zullen er geen moeite mee hebben als Patrick Lokken volgende week het eerste uitdoelpunt weet te noteren.

Opstelling Argon: Kevin Rijnvis, Nick Vijlbrief (73e minuut Freek van Driel), Jasper de Haer, Tuan Trong Minh, Jocelino de Sa, Kevin van Essen, Brayton Biekman, Anton den Haan, Patrick Lokken, Aziz Ouaouirst (77e minuut Lorenzo Lassooij), Joshua Patrick.
Scheidsrechter: B.H. Huizinga
Toeschouwers: 750

In de vierde thuiswedstrijd van dit seizoen heeft Argon tegen Baronie een welkome overwinning behaald. Na zeven wedstrijden in de Topklasse blijkt dat de verschillen onderling minimaal zijn. Uit heeft Argon nog geen één keer weten te scoren en slechts één punt weten te halen. In de thuiswedstrijden gaat het … Lees meer »