Matig Hertha wint opnieuw

Geplaatst op: 26 september 2010

Hertha heeft afgelopen zaterdag met 4-7 gewonnen bij laagvlieger SV Nieuw West uit Amsterdam. Een ongeïnspireerd Hertha liet zich in de openingsfase verrassen en keek binnen tien minuten tegen een 2-0 achterstand aan. De Vinkeveense ploeg herstelde zich voor rust en liep in de tweede helft uit naar een grote voorsprong. De einduitslag 4-7 vertelde alles over het niveau van de wedstrijd en het spel van de bezoekers.

Hertha kent het gevaar van onderschatting in wedstrijden tegen de mindere ploegen uit de competitie. Vorig jaar verloor het zelfs het kampioenschap door onnodig puntverlies te lijden in uitwedstrijden tegen de ploegen uit de onderste regionen. In dit soort wedstrijden is het van groot belang direct scherp te beginnen en snel een doelpunt te maken. In de beginfase van de wedstrijd was van dit voornemen niets terug te zien. Hertha, spelend in de donkerblauwe uitshirts van sponsor Hendrikx & Thomas Advocaten, verdedigde slap, won geen enkel duel en was erg slordig in balbezit. Binnen tien minuten keken de Vinkeveners tegen een 2-0 achterstand aan. Na de achterstand creëerde Hertha de eerste kansen, maar aan de andere kant moest keeper Jan Baarslag, vervanger van de zieke Wouter Moen, nog een aantal keren handelend optreden. Na een half uur spelen scoorde Hertha de belangrijke aansluitingstreffer. Wessel Mayer werd met een goede steekbal van Wim Mollers vrij gespeeld en schoof de bal in de verre hoek 1-2. Vlak voor rust kwam Hertha op gelijke hoogte. Rick Aarsman kon een voorzet van Erik Post bij de tweede paal binnen glijden voor de gelijkmaker.
In de tweede helft kon Hertha wel haar taken uitvoeren en koos het direct de aanval. De eerste aanval betekende een voorsprong. Mollers opende op de ingevallen Bart Kroon die diagonaal raak schoot 2-3. Met de voorsprong was de ban gebroken en kon Hertha de score snel uitbreiden door doelpunten van Erik Post (tweemaal), Aarsman en Mayer. Hertha besliste in 20 minuten de wedstrijd en liet bij vlagen zien hoe er gevoetbald moet worden tegen dergelijke tegenstanders. In de slotfase maakte Hertha het zich nog onnodig moeilijk en kon Nieuw West nog tweemaal scoren.

De drie punten zijn in deze fase het belangrijkste, maar de manier waarop de overwinning tot stand kwam zal deze week nog wel eens worden besproken. Hertha is de competitie goed begonnen, door drie overwinningen op laaggeklasseerde ploegen, maar heeft zeker nog niet het beste spel laten zien. Het is duidelijk dat Hertha volgende week, waarin Abcoude op bezoek komt, met beter voetbal voor de dag moet komen om opnieuw drie punten aan haar totaal toe te voegen. Door de overwinning stijgt Hertha naar de tweede plaats. Koploper Nita won thuis van Zuid-Oost United met 4-0, zodat de Vinkeveners de Amsterdammers op de ranglijst passeren. De overige uitslagen in de competitie: JOS/Watergraafsmeer - Buitenboys 6-0, FC Abcoude - VIOD Tienhoven 1-5 en DOB - SV Diemen 2-1.

Hertha 2 won thuis simpel van Allen Weerbaar met 6-2. Dave Ruizenaars was de grote man bij Hertha door vier keer te scoren. Zaterdag speelt Hertha 2 opnieuw thuis, SDO is de tegenstander.
Hertha 1 speelt aanstaande zaterdag thuis tegen FC Abcoude. De wedstrijd begint om 14.30 uur op Sportpark de Molmhoek.

Hertha heeft afgelopen zaterdag met 4-7 gewonnen bij laagvlieger SV Nieuw West uit Amsterdam. Een ongeïnspireerd Hertha liet zich in de openingsfase verrassen en keek binnen tien minuten tegen een 2-0 achterstand aan. De Vinkeveense ploeg herstelde zich voor rust en liep in de tweede helft uit naar een grote … Lees meer »