Winst voor de Vinken

Geplaatst op: 26 september 2010

Weliswaar nipt en nog niet echt overtuigend heeft De Vinken afgelopen zaterdag de eerste competitiepunten binnen gesleept. Verdiend, dat zeker. De Vinken was tegen het mede onderaan staande Achilles uit Den Haag de beste van de twee en maakte de meeste doelpunten. Na een 7-7 ruststand trokken de Vinkeveners met 16-15 aan het langste eind.

Sterke wind
Al in de eerste helft was duidelijk dat De Vinken tegen het bezoekende Achilles niet kansloos was. Nadat de bezoekers twee maal een kleine voorsprong hadden bleek sterk aanvalsspel van de Fortisformatie nota bene tegen wind in de basis voor een gestaag groeiende voorsprong. Via 4-2 liep de thuisploeg naar een comfortabele 7-3 tussenstand. De laatste tien minuten voor de rust verviel het Vinkeveense vlaggenschip echter in veelvuldig fout plaatsen en vervolgens slordig verdedigen.
Het gaf de bezoekers nieuwe moed. Binnen drie minuten scoorden de Hagenezen twee maal. Nog vervelender voor het thuispubliek was de laatste minuut voor rust, waarin Achilles nog eens twee maal doel kon treffen, waardoor de eerder bereikte fraaie voorsprong weer volledig weggesmolten was.

Evenwicht
Ook na rust duurde het vijf minuten alvorens het Vinkeveense publiek weer mocht juichen. Intussen was Achilles uitgelopen naar 7-9. Weer in de beginopstelling kon de eerste aanval van De Vinken met de veelvuldig scorende Helene Kroon naast Mariska Meulstee, Peter Kooijman en Peter Koeleman het gat opnieuw dichten.
Daarna zouden beide teams steeds om en om scoren. Achilles kwam vijf maal op voorsprong, maar net op tijd kreeg De Vinken de power om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Op 13-15 waren het aanvoerde Peter Kooijman en topscoorster Helene Kroon, die De Vinken weer naast de bezoekers schoten. De Vinkenverdediging mocht het in de laatste aanval afmaken. Silvia van Dulken, Joyce Kroon, Kelvin Hoogenboom en Rudy Oussoren lieten zich nu niet meer van de wijs brengen. Met de wind in de rug bepaalde Ruud Oussoren met een fraaie afstandstreffer de eindstand op 16-15.

Blij
Trainer-coach van De Vinken, Fred Straatman, toonde zich na afloop blij met de verworven punten. "Ik ben zeer tevreden over de zestien doelpunten, die we vandaag gemaakt hebben. Het feit dat we er ook vijftien tegen kregen betekent echter dat we nog veel alerter moeten verdedigen en secuurder moeten spelen om fout plaatsen en andere slordigheidjes te voorkomen. Maar het belangrijkste is dat deze punten binnen zijn."

De scores van De Vinken waren deze keer van: Helene Kroon (4x), Peter Kooijman (4x), Ruud Oussoren (3x), Silvia van Dulken (2x), Mariska Meulstee (2x) en Peter Koeleman. Volgende week speelt De Vinken uit in Nijkerk tegen Sparta.

Weliswaar nipt en nog niet echt overtuigend heeft De Vinken afgelopen zaterdag de eerste competitiepunten binnen gesleept. Verdiend, dat zeker. De Vinken was tegen het mede onderaan staande Achilles uit Den Haag de beste van de twee en maakte de meeste doelpunten. Na een 7-7 ruststand trokken de Vinkeveners met … Lees meer »