De Vinken vergeet de winst te pakken

Geplaatst op: 20 september 2010

Na de koude douches tegen Revival en Fiks kon het vlaggenschip van De Vinken ook
afgelopen zaterdag geen punten pakken. Het fanatieke Luno uit Linschoten vloog in de slotminuut voorbij de Vinkeveners en wist een met een 10-9 overwinning de eerste winst van het seizoen te pakken.

Evenwichtig
Het Fortisteam van Fred Straatman startte voor het eerst dit seizoen in de basisopstelling.
In de aanval begonnen: aanvoerder Peter Kooijman, Peter Koeleman, Mariska Meulstee en Helene Kroon. In de verdediging stond het jeugdige kwartet: Rudy Oussoren, Kelvin Hoogeboom, Silvia van Dulken en Joyce Kroon. Trouwe verzorgster Ria Kamminga was natuurlijk ook van de partij.

Beide ploegen kwamen moeilijk tot scoren. Het eerste kwartier van het duel was erg eentonig, verwoede pogingen om te scoren gingen in rook op. In de rebound werden veelvuldig ballen weggepikt. De Vinken produceerde veel schotkansen maar dit leverde geen doelpunten op. Het was het team van Luno dat na 20 minuten een 2-0 voorsprong pakte. Na 25 minuten spelen raakte de Vinkeveense motor op gang en via schoten van Peter Koeleman en Mariska Meulstee kwam de stand op 3-3. Voor rust onderscheidde Rudy Oussoren zich door zijn tweede doorloopbal erin te gooien. Na een 4-3 ruststand werd het duel aantrekkelijker in de tweede helft.

Concentratie
Na rust kwam De Vinken goed uit de startblokken. De aanvallen werden bijna allemaal verzorgd neergezet. Uit een strafworp van Joyce Kroon liep De Vinken weg van het team uit Linschoten. Ook Helene Kroon deed een duit in het zakje voor de winst, maar verslapping en concentratieproblemen resulteerden erin dat Luno terug in de wedstrijd kon komen.
Van een 4-6 achterstand kwam het op gras spelende Luno terug in het spel en maakte zelfs 7-6. Een spannende slotfase brak aan. Mariska Meulstee pakte nog maar eens een doorloopbal voor 7-7.
Een geraffineerd afstandschot van een dame van Luno knalde de 8-7 op het scorebord. Silvia van Dulken scoorde na twee missers wel met haar derde schot en Mariska Meulstee sloot daarbij keurig aan 8-9.
Door een wat gelukkige afstandstreffer van Luno kwam het de thuisploeg op gelijke hoogte: 9-9. Met nog circa 3 minuten spelen kwam Melanie Kroon binnen de lijnen voor Silvia van Dulken. Een lange aanval wist De Vinken niet goed af te ronden en zo kreeg Luno de laatste kans van de wedstrijd. Een dubieuze strafworp, gegeven voor een herhaalde verdedigende fout, hielp Luno aan de overwinning 10-9. De Vinken kreeg minder dan ze had verdiend, maar het gebrek aan scoringskracht speelt de ploeg ook iets te veel op.

Scores:
Mariska Meulstee 3x, Rudy Oussoren 2x, Joyce Kroon 1x, Silvia van Dulken 1x,
Peter Koeleman 1x, Helene Kroon 1x

Volgende wedstrijd:
De Vinken speelt in de vierde speelronde tegen Achilles uit Den Haag. Deze ploeg heeft ook nog maar één keer gewonnen. Dit biedt mogelijkheden voor De Vinken om de eerste punten te pakken. Op 25 september 2010 speelt De Vinken 1 om 15.30 uur op Sportpark de Molmhoek in Vinkeveen.

Na de koude douches tegen Revival en Fiks kon het vlaggenschip van De Vinken ook afgelopen zaterdag geen punten pakken. Het fanatieke Luno uit Linschoten vloog in de slotminuut voorbij de Vinkeveners en wist een met een 10-9 overwinning de eerste winst van het seizoen te pakken. EvenwichtigHet Fortisteam van … Lees meer »