FLUKS 1 een maatje te groot voor VZOD /vd Boon 1

Geplaatst op: 20 september 2010

Afgelopen zaterdag moest de formatie van Klaas Bosman aantreden tegen het fysiek sterke FLUKS uit Noordwijk. Onder het genot van een zacht kustbriesje en een dun zonnetje wachtte VZOD 1 /vd Boon een loodzware opdracht, kijken of er belangrijke punten mee genomen konden worden uit Noordwijk. VZOD begon sterk aan de wedstrijd, maar kon dat niet tot uitdrukking brengen op het scorebord, de verdediging liep in de 1ste minuut al averij op, maar kon het 2de punt lang tegenhouden. Maar zoals zo vaak; scoor jij niet, wel dan doet de ander dat wel en na 10 minuten was het wederom FLUKS die de korf wist te vinden. Vanaf dat moment begon VZOD mee te korfballen en konden ze na 35 minuten de stand zelfs gelijk trekken en zo werd er een ruststand van 6-6 bereikt. In de 1ste helft werd er aan beide kanten sterk verdedigd, maar het fysieke voordeel was voor de thuisspelende ploeg, op bijna alle posities waren ze langer en konden deze lengte in hun voordeel onder de korf benutten. Gesterkt door het resultaat uit de 1ste helft werd vol goede moed aan de 2de helft begonnen, maar helaas kon het 1ste aanvalsvak met moeite de korf vinden, waardoor VZOD /vd Boon, net als in de 1ste helft weer tegen een achterstand aan kwam te lopen. Van 6-6 werd het 8-6 en zo speelde FLUKS ook de wedstrijd uit, VZOD bleef op 2 doelpunten achterstand lopen, hoop in de harten als ze eens op 1 punt kwamen. Maar het was de routine en de ervaring van FLUKS waardoor zij niet meer in gevaar kwamen. Zo kon het gebeuren dat VZOD na het laatste fluitsignaal met lege handen bleef staan. Eindstand 15-12.
"VZOD /vd Boon heeft bijzonder goed partij gegeven, maar uiteindelijk gaf de routine en het fysiek van FLUKS de doorslag. Ondanks het teleurstellende resultaat toch veel positieve zaken gezien in ons collectief wat vertrouwen geeft voor de komende weken", vertelde Klaas Bosman na de wedstrijd. Doelpuntenmakers voor VZOD /vd Boon: Bart Verheul 6x, Willem Mast 2x, Eric Spaargaren, Donja Passies, Josine Verburg en Anika van Os elk 1x. Volgende week speelt VZOD /vd Boon om 15.30 uur thuis tegen Oranje Nassau uit Amsterdam. Alle uitslagen: Fluks 1-VZOD 1 15-12, Fluks 2-VZOD 2 13-8, Badhoevedorp A1-VZOD A1 6-8, SDO B2-VZOD B1 10-8, Pernix C1-VZOD C1 14-5, Thor C1-VZOD C2 7-3, OVVO D2-VZOD D1 3-3, KVA D3-VZOD D2 0-2, Thor E2-VZOD E2 4-2, Fluks F2-VZOD F1 2-2. Voor meer info: www.vzod.nl.

Afgelopen zaterdag moest de formatie van Klaas Bosman aantreden tegen het fysiek sterke FLUKS uit Noordwijk. Onder het genot van een zacht kustbriesje en een dun zonnetje wachtte VZOD 1 /vd Boon een loodzware opdracht, kijken of er belangrijke punten mee genomen konden worden uit Noordwijk. VZOD begon sterk aan … Lees meer »