Hertha boekt regelmatige zege

Geplaatst op: 20 september 2010

Hertha won afgelopen zaterdag thuis simpel met 4-0 van DOB. De thuisploeg was veel sterker dan de gasten uit Nigtevecht, maar konden het krachtsverschil niet uit drukken in een grote score.

Hertha verwachtte een stugge en verdedigende tegenstander en een mogelijke moeilijke middag. In de beginfase van de wedstrijd bleek dat het krachtsverschil te groot was voor een echte wedstrijd. Hertha werd een aantal keren gevaarlijk, maar een openingstreffer bleef uit door een slordige afronding. Halverwege de eerste helft kwam Hertha op 1-0, Joshua van Andel mocht op de rand van het strafschopgebied vrij uithalen en vond met een droge knal de verre hoek. Hertha was in deze fase slordig, vooral in de afronding, maar kon al snel de voorsprong verdubbelen. Jorg Landwaart werd na mooie aanval via Wessel Mayer en Rick Aarsman, vrijgespeeld en kon simpel binnen tikken. Vlak voor rust zorgde Landwaart voor de 3-0 door goed te reageren in de rebound.

Na de pauze was het spelbeeld onveranderd. DOB was niet bij machte gevaarlijk te worden en Hertha had moeite met het spel te maken. Het spelpeil zakte naar een matig niveau. Landwaart zorgde met zijn derde van de middag voor de 4-0, na goed voorbereidend werk van Peter Post kon hij diagonaal binnen schieten. Een goal van de goed spelende Wim Mollers werd onterecht afgekeurd en Mayer mistte nog een strafschop. Zo eindigde een matige wedstrijd in een 4-0 overwinning.

Door de overwinning blijft Hertha op de derde plaats staan met zes punten uit twee wedstrijden. Zuid-Oost United is koploper met negen punten uit drie wedstrijden, gevolgd door Nita met zes punten uit twee wedstrijden. Volgende week staat de topper Nita - Zuid-Oost United op het programma, de uitslag van deze wedstrijd zal meer duidelijkheid geven over de concurrentie in de competitie. Zaterdag speelt Hertha uit tegen Nieuw West in Amsterdam. Nieuw West verloor van Zuid-Oost United en VIOD en staat onderaan.

Hertha 2 won thuis van Vianen. In een boeiende wedstrijd besliste Hertha 2 de wedstrijd in de slotfase, 3-2. Hertha 2 werd in het zadel geholpen door een eigen doelpunt van Vianen, maar keek met de rust tegen een 1-2 achterstand aan. Dave Ruijzenaars zorgde met twee fraaie doelpunten voor de overwinning. Zaterdag speelt Hertha 2 opnieuw thuis, Allen Weerbaar is de tegenstander. De wedstrijd begint om 12.00 uur.
Hertha 1 speelt aanstaande zaterdag uit tegen Nieuw West. De wedstrijd begint om 14.30 uur op Sportcomplex de Eendracht.

Hertha won afgelopen zaterdag thuis simpel met 4-0 van DOB. De thuisploeg was veel sterker dan de gasten uit Nigtevecht, maar konden het krachtsverschil niet uit drukken in een grote score. Hertha verwachtte een stugge en verdedigende tegenstander en een mogelijke moeilijke middag. In de beginfase van de wedstrijd bleek … Lees meer »