Argon blameert zich in Cuijk

Geplaatst op: 20 september 2010

Zonder de vrijdag op de training geblesseerd geraakte Thabiso van Zeijl (Lorenzo Lassooij speelde in zijn plaats) begon Argon nog redelijk aan de wedstrijd op het kunstgras van JVC. Beide ploegen startten enigszins afwachtend en van goed combinatievoetbal was van zowel JVC- als Argonzijde geen sprake.

De eerste waarschuwing van JVC kwam na ongeveer een kwartier spelen toen Randy Hofmeijer een vrije trap scherp aansneed maar geen JVC speler een voet tegen de bal kreeg, waardoor deze voorbij het doel van Kevin Rijnvis stuiterde. Dit moment had voor de Argonspelers een serieuze waarschuwing moeten zijn, maar JVC werd steeds sterker en de Argonauten waren verre van scherp in de duels en ook de tweede bal was vaak prooi voor de thuisploeg.

In de twintigste minuut nam JVC een voorsprong nadat Tuan Trong Minh niet goed anticipeerde op een lange bal vanuit de JVC verdediging en zich eenvoudig liet aftroeven. De schuiver in de korte hoek die daarop volgde van Dennis Schouten was Kevin Rijnvis te machtig: 1-0.

Een paar minuten na de 1-0 verdubbelde JVC de score uit een corner. De normaal gesproken zo kopsterke Argon-defensie was Cuijk aanvoerder Daniël Voigt volkomen uit het oog verloren en deze maakte daar met het hoofd dankbaar gebruik van: 2-0.

De tweede treffer gaf JVC de gelegenheid zich wat te laten terugzakken en liet het initiatief meer aan Argon. Argon pakte het initiatief in deze fase van de wedstrijd dan ook en de beste kans voor Argon was voor Lorenzo Lassooij die goed voorbereidend werk van de verder weinig in het spel betrokken Patrick Lokken net niet doeltreffend wist af te ronden. Vanaf een meter of vijf zag hij dat zijn inzet door doelman Tinus ternauwernood onschadelijk werd gemaakt. De afvallende bal was voor Joshua Patrick maar diezelfde doelman verwerkte zijn geplaatste inzet vanaf de rand van het 16-meter gebied tot corner.

Na deze opleving van Argon was het weer de thuisploeg dat de klok sloeg. De Argonauten hadden moeite met de passing en waren niet fel genoeg in de duels. De thuisploeg maakte daar dankbaar gebruik van en wist in de slotfase van de eerste helft het duel definitief op slot te gooien. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd zwak genomen en had prooi moeten zijn voor Kevin Rijnvis. De Argon doelman ging echter niet vrijuit en zag tot zijn afschuw de bal over de doellijn rollen: 3-0.

Marcel Keizer wisselde in de rust zoals verwacht aanvallend. Jordi van Gelderen moest het veld ruimen voor Aziz Ouaouirst en Lorenzo Lassooij zakte een linie om de opbouw van achteruit beter te verzorgen.

Er waren vijf minuten in de tweede helft gespeeld toen Kevin van Essen Lorenzo Lassooij aan de linkerkant de diepte in stuurde. De voorzet kwam goed voor het doel, maar de kopbal van Patrick Lokken was niet goed genoeg om een treffer van Argon op het bord te krijgen.

Vlak daarna ontsnapte Argon aan een nog grotere achterstand toen een scherp aangesneden vrije trap voor het doel van Argon langs stuiterde, niemand ingreep, en de net ingevallen Ferdi Akankan de bal tegen de paal aan kopte.

In het vervolg van de tweede helft wist Argon weinig druk op de defensie van JVC meer te zetten. De thuisploeg geloofde het met de 3-0 op het scorebord wel, waardoor er een gezapig vervolg van de tweede helft ontstond.

Ver in blessuretijd werd de afstraffing deceptie voor Argon compleet toen Mick Boogaard namens JVC Cuijk de 4-0 op het bord zette, hoewel er aan dit doelpunt wel een luchtje van buitenspel zat.

Na de degelijke 0-0 tegen Hollandia en de goede 1-0 overwinning op AFC volgde dus een zeer teleurstellende nederlaag tegen JVC, dat een stuk gemotiveerder was dan Argon dat in de drie uitwedstrijden dat het in de Topklasse speelde geen enkele keer wist te scoren. Volgende week komt het Bredase Baronie op bezoek. Hopelijk staat dan het echte Argon weer op het veld.

Gele kaarten: Jordi van Gelderen, Aziz Ouaouirst (Argon)

Opstelling: Kevin Rijnvis, Jordi van Gelderen (46e minuut Aziz Ouaouirst), Jasper de Haer, Tuan Trong Minh, Jocelino de Sa, Lorenzo Lassooij, Kevin van Essen (70e minuut Dion Geritssen/ 81e minuut Eric Mulder), Anton den Haan, Brayton Biekman, Patrick Lokken, Joshua Patrick
Scheidsrechter: R.J. Theeuwen
Toeschouwers: 400

Argon heeft de goede overwinning van vorige week op AFC geen vervolg kunnen geven in de verre uitwedstrijd bij JVC Cuijk. Na een 3-0 ruststand kon scheidsrechter Theeuwen na 90 minuten een 4-0 stand op het wedstrijdformulier zetten. Zonder de vrijdag op de training geblesseerd geraakte Thabiso van Zeijl (Lorenzo … Lees meer »