Atlantis 1 pakt derde overwinning

Geplaatst op: 19 september 2010

Afgelopen zaterdag stond de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma voor Atlantis 1. Het door Rabobank gesponsorde team moest het opnemen tegen Amsterdam. Amsterdam had op dat moment nog geen punten weten te behalen in deze poule. Onderschatting van deze tegenstander mocht echter niet gebeuren want eind vorig seizoen werd er nog van deze ploeg verloren.

De Mijdrechtse equipe moest laten zien dat ze de betere ploeg waren. Door goed verzorgd spel van het eerste aanvalsvak van de Mijdrechtenaren werden er veel kansen gecreëerd. Amsterdam had hier geen goed antwoord op en de eerste doelpunten vielen binnen enkele minuten na het startsein door de mand. Na de 2-0 was het de beurt aan het andere vak. Hier moest nog wat meer naar elkaar gezocht worden maar omdat er verdedigend niet al te veel ruimte werd gelaten aan Amsterdam om tot uitgespeelde kansen te komen kon ook de 3-0 aangetekend worden. Pas na 26 minuten spelen kwam het eerste antwoord van Amsterdam. Met een 3-1 stand op het bord had Atlantis wat moeite om de voorsprong verder uit te bouwen, waardoor er met een 4-2 voorsprong de rust werd gehaald.

Het doel voor de tweede helft was duidelijk. De druk hoog houden bij Amsterdam zodat ze moeilijk hun eigen aanvalsspel op konden zetten. Het eigen spel van Atlantis moest verzorgd blijven en vertrouwen houden dat de doelpunten vanzelf zouden gaan vallen.

Atlantis kwam net als het begin van de wedstrijd goed uit de startblokken. De voorsprong werd al snel vergroot naar 6-2. Deze 4 punten voorsprong zou Atlantis niet meer weg mogen geven. Halverwege de tweede helft kwam Eline Laaper in het veld voor de geblesseerd uitgevallen Sandra Gortenmulder. Na 7-3 en 8-4 was het slotakkoord van de wedstrijd weer voor Atlantis, die de einduitslag op een 10-4 overwinning wisten te brengen.

Nog zonder puntverlies staat Atlantis 1 / Rabobank nu na 3 speelrondes alleen op de eerste plaats. Volgende week zal er afgereisd worden naar Amsterdam om te spelen tegen de nummer 3 uit de competitie Vlug & Vaardig.

Afgelopen zaterdag stond de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma voor Atlantis 1. Het door Rabobank gesponsorde team moest het opnemen tegen Amsterdam. Amsterdam had op dat moment nog geen punten weten te behalen in deze poule. Onderschatting van deze tegenstander mocht echter niet gebeuren want eind vorig … Lees meer »