Atlantis 5 strijdend ten onder

Geplaatst op: 19 september 2010

Afgelopen zaterdag speelde het door Frans van Kaam gesponsorde Atlantis 5 in Nieuw-Vennep tegen KIOS 3. In een spannende wedstrijd verloor de Mijdrechtse ploeg onverdiend met 12-11.

Door opzeggingen en blessures bestaat Atlantis 5 totnogtoe uit slechts drie dames en vier heren. Gelukkig zijn er altijd mensen uit andere ploegen bereid om in te vallen, waardoor er toch wedstrijden gespeeld kunnen worden. In de aanval stonden deze week: Kris Geusebroek, Carel Bijeman, Anita Wolvers en Karin van der Sluijs. De verdediging bestond uit: Niels Reurings, Marcel de Jong, Nathalie Valentijn en Nancy Kroese.

Gelijk vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat dit een zware pot zou worden. KIOS speelde een snel en sterk spel en Atlantis had soms moeite om dat bij te benen. Gelukkig voor de Mijdrechtenaren werden de vele kansen zelden afgemaakt. Toch kon er niet voorkomen worden dat KIOS het eerste doelpunt op haar naam schreef. Atlantis kon snel antwoorden en vanaf dat moment was de wedstrijd echt geopend. De doelpunten wisselden elkaar af waardoor het in de rust 5-4 voor KIOS stond.

In de rust pepte Atlantis zich op door te concluderen dat er zeker kansen lagen om deze wedstrijd tot een mooi einde te brengen. Alleen zou daarvoor wel strakker verdedigd moeten worden zodat het aantal kansen van KIOS binnen de perken zou blijven. Vol goede moed ging de ploeg uit Mijdrecht weer het veld op voor de tweede helft.

Vlak na rust werden Marcel de Jong en Nathalie Valentijn gewisseld voor de meegekomen invallers Alwin Kooistra en Nicole Both. Ondanks het optimisme wist KIOS tot tweemaal toe te scoren waardoor de stand ineens 7-4 in het voordeel van de thuisploeg stond. Atlantis liet zich echter niet uit het veld slaan en knokte zich met een paar prachtige kansen terug tot 7-7. De Mijdrechtenaren kregen wat meer grip op het spel en pakten zelfs een voorsprong van twee doelpunten tot 9-11.

Helaas wist KIOS zich ook weer terug te vechten, waardoor het één minuut voor tijd 11-11 stond. Na een onderschepping in de verdediging van Atlantis, zagen zij zichzelf al met een welverdiend punt naar huis vertrekken. De scheidsrechter floot echter af wegens tijdrekken toen Atlantis de bal niet naar het aanvalsvak kon krijgen, waardoor KIOS weer aan de bal kwam. Zij wisten vervolgens ook nog eens te scoren. Een laatste aanval en schot van Atlantis mochten niet meer baten: er stond een stand van 12-11 op het scorebord toen het eindsignaal klonk.

Atlantis vertrok teleurgesteld en zonder punten terug naar Mijdrecht, wetend dat een gelijkspel absoluut verdiend was. Toch kan de ploeg terugkijken op een zeer goede wedstrijd en biedt het geleverde spel basis voor nog vele overwinningen in de volgende wedstrijden.

Aankomende zaterdag speelt Atlantis 5 om 15:30 uur thuis tegen DKV Victoria 7. U bent allen van harte uitgenodigd om dit gezellige team naar de overwinning te schreeuwen.

Afgelopen zaterdag speelde het door Frans van Kaam gesponsorde Atlantis 5 in Nieuw-Vennep tegen KIOS 3. In een spannende wedstrijd verloor de Mijdrechtse ploeg onverdiend met 12-11. Door opzeggingen en blessures bestaat Atlantis 5 totnogtoe uit slechts drie dames en vier heren. Gelukkig zijn er altijd mensen uit andere ploegen … Lees meer »