001 - Week van de ontmoeting

Foto-expositie en volop muziek tijdens de Kunstroute 2010 in Bacchus


Geplaatst op: 15 september 2010

Tijdens de kunstroute is Bacchus op beide dagen geopend van 12.00 tot 22.00 uur.

Cultuurtempel Bacchus zal dan zijn omgetoverd tot expositieruimte. Birgit Matschullat en Reinoud Staps exposeren eigen fotografisch werk in Bacchus. Het balkon zal gevuld worden met de fraai uitgelichte werken van de twee exposanten maar ook beneden zal er genoeg te zien zijn. Birgit Matschullat, geboren in Keulen heeft een fascinatie voor de mensen in haar persoonlijke omgeving. Deze werd versterkt door haar verhuizing naar Nederland 15 jaar geleden, waardoor ze een vrijere kijk ontwikkelde op de maatschappij zoals ze deze beleeft. Birgit geeft de kijker toegang tot haar beelden door gebruik van zowel traditionele als moderne fotografische technieken.

Haar beelden zijn kleine persoonlijke verhalen, waar we ons, als we goed kijken allemaal mee kunnen identificeren. Reinoud Staps (hobby fotograaf) fotografeert sinds hij op zijn 7e verjaardag een Agfa Clack van zijn vader cadeau kreeg. Als zoon van een architect is de liefde voor bouwkunst met de paplepel ingegoten en samen hebben zij menig bouwwerk vastgelegd. In de afgelopen 40 jaar lopen 2 thema's als een rode draad door Reinoud's werk namelijk het fotograferen van kerken en stadsgezichten. Daarnaast is er een voorliefde voor het fotograferen van portretten dat uiteindelijk heeft geleid in de serie muzikanten portretten die sinds september 2009 op het Bacchus balkon te zien zijn. Tijdens de kunstroute zal Reinoud een aantal series tonen die de verzamelnaam "onder bogen" hebben meegekregen. Het betreft werk dat voornamelijk in 2009 in Italië is gemaakt en de kijker meeneemt naar het leven onder de alom aanwezige bogen die sinds de Romeinse bouwkunst niet meer zijn weg te denken uit de architectuur.

Op zaterdag zal er vanaf 16.00 uur muziek zijn. Lisa Kaaijk & Co Klassiek, met nog wel een theatraal randje, bijten de spits af. Daarna zal Lonneke Tausch Klezmer muziek ten gehore brengen waarbij ze speelt op de accordeon. Altijd goed voor melancholie vermengd met vrolijkheid. Bacchus is ook zeer verheugd dat Dark Rosie vanaf 18.30 uur komt optreden. Deze muziek staat voor verassende eigenzinnigheid, wat niet alleen door klinkt in haar eigen nummers, maar ook in de bewerkingen van bekend en onbekend werk uit de pop/rock, blues en jazz. Dark Rosie bestaat uit Miranda Zuurbier (zang en accordeon), Ton Hemmen (gitaar en zang) en Peter (contrabas en zang). De eigen nummers worden gekenmerkt door mooie harmonieën in combinatie met de prachtige stem van Miranda Zuurbier. Zeer de moeite waard!

Op zondagmiddag zal er vanaf 16.00 uur Jazz worden gespeeld met o.a. Dick Vink op piano, Goos Kaaijk op drums, Robbert Tuinhof op sax en Simone (zang) en een bassist. Kortom: dit gevarieerde programma maakt het meer dan de moeite waard het komende weekend van de Kunstroute 2010 Bacchus te bezoeken! De toegang het hele weekend is gratis.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Foto-expositie en volop muziek tijdens de Kunstroute 2010 in Bacchus

Tijdens de kunstroute is Bacchus op beide dagen geopend van 12.00 tot 22.00 uur. Cultuurtempel Bacchus zal dan zijn omgetoverd tot expositieruimte. Birgit Matschullat en Reinoud Staps exposeren eigen fotografisch werk in Bacchus. Het balkon zal gevuld worden met de fraai uitgelichte werken van de twee exposanten maar ook beneden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: