Werk aan de winkel voor De Vinken 1

Geplaatst op: 13 september 2010

Zaterdagmiddag 11 september speelde het eerste team van De Vinken in Terschuur haar tweede competitiewedstrijd tegen Revival 1. Na een zeer matige eerste helft, kwam de Fortisformatie halverwege de tweede helft gevaarlijk dichtbij. Maar Revival bleef de Vinkeveense korfballers de baas en met een 15-9 eindstand blijkt dat er veel werk is aan de winkel voor het achttal van trainer Fred Straatman.

Een bekend tafereel uit vorige seizoen kwam ook aan het begin van deze wedstrijd aan de orde, namelijk wijzigingen in de basisacht. Voor de geblesseerde Silvia van Dulken mocht junioor Linsy Zaal haar debuut maken. Joyce Kroon kon deze zaterdag niet spelen, waardoor Charita Hazeleger verdedigend met Linsy Zaal, Kelvin Hoogeboom en Rudy Oussoren van start gingen. Aanvallend begonnen Mariska Meulstee, Helene Kroon, Peter Kooijman en Peter Koeleman.

Revival kwam sterk uit de startblokken, terwijl de Vinkeveense korfballers door de korte voorbereiding niet scherp aan de wedstrijd begonnen. Na drie tegendoelpunten mocht Linsy haar debuut bekronen met een zeer fraaie afstandstreffer. Revival speelde vanuit de 2-2 veel op de doorloopbal. Dit houdt in, dat twee aanvallers van dezelfde sectie in de afvang en de in aangeef staan. Geregeld werden de Vinkeveense verdedigers voorbij gelopen, doordat er te veel druk werd gegeven. Ook een aantal Terschuurse strafworpen kwamen uit deze doorloopballen.

Na twintig minuten kwam de Fortisformatie terug in de wedstrijd. Doelpunten van Mariska en Rudy brachten de stand op 4-3. Na opnieuw een Revivalse doorloopbal miste De Vinken een strafworp. Met de vele onbenutte korte kansjes kwam dit bekende probleem opnieuw aan de orde. Met de 6-4 uit handen van Helene hoopte De Vinken met deze stand de rust in te gaan. Toch was het, op slag van rust, Revival met twee verre schoten die draaiend door de korf voor een verschil van 4 punten zorgde.
Kort na rust kreeg Revival opnieuw vanuit een doorloopbal een strafworp. Uit het aanvalspelletje van De Vinken kwamen nu meerdere goede schoten. Mariska en Helene konden veel schieten met een goed verzorgde rebound van beide Peters. Peter Kooijman schoot op aangeven van de dames een schot achter de korf raak. Helaas miste de Vinkeveners een aantal doorloopballen, wat wel werd benut door Revival.

Na een klein kwartier werd De Vinken een stuk feller. Peter Koeleman schoot beheerst raak van achter de korf en ook Helene bracht met haar rake schot weer hoop in het achttal. De aanval hierop kon Charita met een snelle aangeef van Kelvin haar dame passeren en maakte haar doorloopbal keurig af. Een minuut later schoot Charita opnieuw raak, nu vanuit een vrije bal. Met nog tien minuten te spelen en een stand van 11-9 was de spanning voelbaar. Met harde duels en het Terschuurse publiek, wat meer van zich liet horen, kwam Lisette Kok voor de prima spelende Linsy in de wedstrijd. Twee doorloopballen van Revival brachten een einde aan deze hoop. In de slotfase werd het Terschuurse publiek getrakteerd op een vrije bal en een afstandschot wat de eindstand op 15-9 bracht.

Volgende week zaterdag speelt De Vinken uit tegen Luno 1 in Linschoten. Ook streekgenoot Luno heeft beide wedstrijden verloren. Kortom, twee teams die voor de winst gaan vechten!

Zaterdagmiddag 11 september speelde het eerste team van De Vinken in Terschuur haar tweede competitiewedstrijd tegen Revival 1. Na een zeer matige eerste helft, kwam de Fortisformatie halverwege de tweede helft gevaarlijk dichtbij. Maar Revival bleef de Vinkeveense korfballers de baas en met een 15-9 eindstand blijkt dat er veel … Lees meer »