Argon is AFC de baas

Geplaatst op: 13 september 2010

Al in de eerste minuut kreeg AFC gelijk een goede kans, het was Daryl van Mieghem die in de beginfase van de wedstrijd een plaag was voor de Argon defensie. In het eerste kwartier loste hij drie schoten op het Argon doel, maar steeds was het de sterk keepende Rijnvis die AFC in de weg stond.

Daryl van Mieghem wisselde van kant, maar aan de rechter zijlijn was hij minder gevaarlijk. Dit lag niet alleen aan van Mieghem zelf, maar ook aan de linksback van Argon: Jocelino de Sa. In de 20e minuut was het Thabiso van Zeijl die voor het eerst AFC doelman Raymon van Emmerik aan het werk zette. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd in het voordeel van Argon. Joshua Patrick kreeg nog een kans en in de blessuretijd van de eerste helft schoot Kevin van Essen nog van dichtbij op doel. Raymon van Emmerik bewees nogmaals dat hij een prima lijnkeeper is.
In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Daar waar AFC de eerste helft het beste spel had, was het nu Argon die de betere was. In de 53e minuut zette Joshua Patrick knap voor op Brayton Biekman die deze voorzet net miste. De tweede helft zocht Argon veel door het midden de diepte terwijl de ruimte op de vleugels lag.

Ook in de tweede helft was Daryl van Mieghem de gevaarlijkste speler aan AFC zijde. In de 59e minuut redde Kevin Rijnvis knap op een schot van de AFC speler in vorm. Argon liet zich niet van de wijs brengen en later in de wedstrijd werd het goede spel van Argon beloond. Na goed druk zetten gaf Jasper de Haer de voorzet op Brayton Biekman die voor AFC verdediger Willem Scheerens kwam en knap binnen kopte.

Na de 1-0 kreeg Argon nog een aantal mogelijkheden. Brayton Biekman schoot in de 72e minuut op doel. In de daar op volgende corner redde van Emmerik knap op een kopbal van Anton den Haan. AFC probeerde in de slotfase nog de gelijkmaker te forceren, maar kon hier geen aanspraak op maken. In de blessuretijd schoot Joshua Patrick nog over het doel van AFC. Ver in de blessuretijd kwam Lorenzo Lassooij één op één te staan tegen Raymon van Emmerik maar hij ging hier te makkelijk mee om. Scheidsrechter Mulder gaf geen penalty toen van Emmerik Lassooij omver duwde, omdat de bal bij Joshua Patrick terecht kwam. Joshua Patrick schoof de bal echter naast het doel.

Zo won Argon de "derby" tegen AFC. Op basis van de tweede helft was deze overwinning zeker terecht. Zo werd het goede spel wat Argon tot nu in de topklasse heeft laten zien eindelijk weer beloond met drie punten. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen JVC Cuijk. Als Argon speelt zoals men tegen AFC in de tweede helft heeft gedaan kan men deze wedstrijd met het volste vertrouwen tegemoet zien.

Opstelling Argon: Kevin Rijnvis, Jordi van Gelderen, Jasper de Haer, Tuan Trong Minh, Jocelino de Sa, Kevin van Essen (86e minuut Freek van Driel), Brayton Biekman (82e minuut Aziz Ouaouirst), Anton den Haan, Patrick Lokken, Thabiso van Zeijl (63e minuut Lorenzo Lassooij), Joshua Patrick.
Scheidsrechter: J.R. Mulder
Toeschouwers: 900

In een onderhoudende wedstrijd tussen Argon en AFC heeft Argon drie punten weten te behalen. Argon versloeg AFC met 1-0 door een doelpunt van Brayton Biekman. Het was AFC dat de wedstrijd goed begon, maar Argon behaalde na een sterke tweede helft terecht de overwinning.Al in de eerste minuut kreeg … Lees meer »