Vinken E1 strijdend ten onder

Geplaatst op: 13 september 2010

Vinken E1 strijdend ten onder Na de mooie overwinning op SDO E1 uit Kamerik (3-5) trad De Vinken E1 afgelopen zaterdag aan tegen Tempo E2. Ook Tempo had haar eerste wedstrijd gewonnen (0-4 tegen Luno) en de verwachting was dan ook dat het een spannende wedstrijd zou worden. De Vinken E1, ook dit jaar gesponsord door Super de Boer Vinkeveen, is een mix van kinderen die al een paar jaar korfballen en een aantal kinderen die nog niet zo lang korfballen. Het is dus nog wel even wennen.

De overwinning op SDO E1 was dan ook een welkome opsteker. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor coach Ingrid Hagenaars. De Vinken, bestaande uit Zoë van Dasler, Femke Vousten, Niké v.d. Mars, Ilse Bosch, Chiara Breedijk, Finn Kroon, Joran Polhuys, Ravi Brockhoff en Tom Vis, begon sterk aan de wedstrijd. Er werd goed samengespeeld en veelvuldig op de korf van de tegenstander geschoten.

Uit één van die pogingen scoorde Finn Kroon de 1-0. Jammergenoeg gingen de andere kansen net naast en dat gaf Tempo de gelegenheid om, tegen de verhouding in, terug te komen tot 1-1. Na de wissel was het Ravi Brockhoff die de Vinkeveners weer op voorsprong bracht: 2-1. Een gelijkopgaande strijd, met kansen over en weer ontspon zich. Zonder dat één van de ploegen nog wist te scoren, brak de rust aan. De tweede helft zou de uiteindelijke beslissing brengen. De tweede helft was er één om op het puntje van je stoel te gaan zitten. Met kansen en scores aan beide zijdes. Na de gelijkmaker van Tempo, nam De Vinken wederom het initiatief. Twee mooie doorloopballen brachten de ploeg op 4-2. Maar in de eerste de beste aanval na het laatste Vinken-doelpunt schoot Tempo raak: 4-3.

Dat doelpunt gaf de bezoekers 'vleugels'. De Vinken leek iets aangeslagen en had moeite met het fanatieke spel van de bezoekers. Maar dat niet alleen, Tempo begon ook steeds zuiverder te schieten. En hoewel De Vinken om elke bal streed, kon het niet voorkomen dat Tempo het heft in handen nam en via twee afstandschoten op 4-5 kwam. En ook het laatste doelpunt, via een strafworp, kwam van Tempo: 4-6. Ondanks deze nederlaag kan de Vinken E1 terugkijken op een goede wedstrijd. Er werd voor elke bal gestreden en ook het samenspelen gaat steeds beter.

Vinken E1 strijdend ten onder Na de mooie overwinning op SDO E1 uit Kamerik (3-5) trad De Vinken E1 afgelopen zaterdag aan tegen Tempo E2. Ook Tempo had haar eerste wedstrijd gewonnen (0-4 tegen Luno) en de verwachting was dan ook dat het een spannende wedstrijd zou worden. De Vinken … Lees meer »